Podzim je vůní opravdových svátků, tentokrát se do popředí dostávají teplá, voňavá koření pro tělo i duši. Ukážeme vám ta nejoblíbenější!
Podzimní koření se používá nejen k dochucení a provonění, ale také k posílení přípravy na chladné měsíce.
Přírodní léky mají možná protizánětlivé účinky, zlepšují trávení a posilují imunitu. Tyto zvláštní vůně mě naplňují teplem, v každém kousku je dar přírody a péče.

Skořice
Podzim je jedním z nejoblíbenějších období pro skořici, která je věrným přítelem jablek. Na podzim se vyrábí velké množství zrnitého koření, jehož součástí je adstringentní látka. Perníky a fefoogasky k nim, kompoty jsou drahé a aromatické přísady do čaje jsou vůbec k nezaplacení. Skořice nejen obohacuje chuť pokrmů, dortů a nápojů, ale také příznivě působí na organismus, podporuje trávení a zmírňuje příznaky nachlazení.
Muškátový oříšek
Muškátový oříšek se vždy používá v malém množství, jeho konzumace se doporučuje, protože dodává jídlu zvláštní chuť a podporuje trávení. Toto koření se skvěle hodí k polévkám, bramborové kaši i smetanovým pokrmům. Klasické podzimní jídlo, které se zde podává místo dýňové krémové polévky, je bílá omáčka připravená z listového těsta nebo delikates s kaštany.
Zázvor
Zázvorový ležák má osvěžující, kořeněnou vůni a pozitivní vliv na zdraví, je to povinné jídlo sezóny. Zázvorový zázrak, který posiluje imunitu, pomáhá při nachlazení, rýmě během mrazů a skvěle se hodí do kuchyně. Přidejte ho do čaje, dýňové krémové polévky, koláče nebo zapékané misky.

Hřebíček
Oblíbené aromatické koření podzimních a zimních měsíců, které se skvěle hodí do kuchyně, sladkých i slaných pokrmů, vám také může zlepšit náladu. Hřebíček má antibakteriální účinky a zmírňuje bolest v krku. Používejte ho v tučné formě, přidávejte ho do pečiva, svařeného vína, pokrmů s jablky nebo pečeného masa při vaření.
Vanilka
Vanilka a sváteční atmosféra koření, které se ve skutečnosti používá po celý rok, hýčkají svou vůní, ale spíše jsou hvězdou podzimní a zimní sezóny. Použijte rýžový pudink jako, ale pokud jsou připraveny, zejména k hruškové polévce připravené se sladkou podzimní smetanou, prakticky vše dělá zázraky.