Rajčata a cukety, naskládané ve vrstvách, vytvářejí božskou pečenou pochoutku.
Připravte si božskou pečenou cuketu s rajčaty a velkým množstvím sýra! Cukety a rajčata jsou šťavnatá, nízkokalorická zelenina. Krémová jednodruhová pochoutka je samostatným pokrmem i bez masa, ale pokud chcete, můžete ji podávat jako přílohu k pečenému masu.Pokud máte dobrý recept, pošlete ho do rubriky „Recepty čtenářů Sóbors“ kliknutím na tento odkaz.

Pečené cukety se sýrem a rajčaty
Ingredience pro 4 osoby
- 200 g smetanového sýra
- 100 g strouhaného sýra
- 3 velká rajčata
- 3 stroužky česneku
- 2 střední cukety
- 1 dl smetany
- 1 čajová lžička směsi koření
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Doba přípravy: 40 minut
- Doba přípravy: 40 minut
Příprava
Cukety nakrájejte na plátky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Neměly by se překrývat. Osolte je, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů na 18–20 minut.
Mezitím smíchejte smetanový sýr se smetanou. Osolte, opepřete a přidejte stroužky česneku.
Nakrájejte rajčata na plátky. Vyjměte upečené cukety a rajčata z trouby a položte je na plech. Posypte solí, pepřem, bylinkami, potřete smetanovou směsí a posypte strouhaným sýrem. Zakryjte alobalem a vložte zpět do trouby. Po 30 minutách alobal odstraňte a sýr dopečte.
