Plněné avokádo – nejstylovější grilované jídlo, které nyní zdobí kozí sýr a salsa. Jednoduché, ale elegantní a zaručeně nezapomenutelné.
O pozitivních vlastnostech avokáda snad není třeba mluvit, protože už dávno víme, že se jedná o superpotravinu. Stojí za to zařadit ho do našeho jídelníčku, ale samo o sobě má poměrně neutrální chuť, proto se dobře kombinuje se zajímavými kořeními a zeleninou.
Kdo by neměl rád křupavý toast s tlustou vrstvou avokádové pasty nebo nachos namočené v krémové, pikantní guacamole? Pokud vám to nestačí a chcete se posunout na novou úroveň a využít ho během grilovací sezóny, připravte si osvěžující salsu, hoďte avokádo na gril a ozdobte jídlo jemným kozím sýrem!

Grilované avokádo plněné salsou
Ingredience -+ na porci
Na avokádo:
- 2 zralá avokáda
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z poloviny limetky
- sůl, pepř podle chuti
Na salsu:
- 100 g cherry rajčat
- 80 g měkkého kozího sýra
- 1 lžíce fialové cibule
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- čerstvá petrželka podle chuti
- sůl, pepř podle chuti
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba přípravy: 10 minut

Příprava:
Avokádo rozkrojte na polovinu a odstraňte pecku. Je důležité nechat slupku. Pokapejte citronovou šťávou, aby neztmavly. Na rozkrojené poloviny naneste olivový olej, osolte a opepřete.
Opečte na rozpáleném grilu nebo v grilovací pánvi 2–3 minuty řezanou stranou dolů. Odložte stranou a nechte vychladnout.
Pro přípravu salsy smíchejte v misce nakrájená rajčata, jemně nakrájenou fialovou cibuli, olivový olej, citronovou šťávu a petržel. Osolte a opepřete podle chuti. Na závěr přidejte rozdrobený kozí sýr.
Naplňte dutinu avokáda salsou se sýrem a rajčaty.
Před podáváním můžete posypat čerstvými bylinkami nebo semínky.