Kuřecí večeře, která se rychle připravuje a chutí připomíná asijskou kuchyni.
Jídlo připravené na pánvi nebo ve woku se snadno připravuje a je vynikajícím obědem nebo večeří, kterou lze podávat s rýží nebo těstovinami. Jídlo si můžete přizpůsobit podle své chuti. Pokud chcete, můžete přidat zeleninu nebo pikantní koření a experimentovat s texturou.
Tak bude obzvláště křupavé
- Kousky masa dobře obalte v kukuřičném škrobu a poté osmažte, aby kuře získalo jemnou křupavou kůrku.
- Pro křupavou texturu můžete maso obalit v hrubě nasekaných pražených arašídech nebo kešu oříšcích.

Kuře s sezamem a zelenými fazolkami
Ingredience -+ na osobu
- 600 g kuřecích prsou
- 1 kus póru
- trochu oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- 1 čajová lžička zázvoru
- 1 čajová lžička chilli papričky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 200 g zelených fazolek
- 2 lžíce pražených sezamových semínek
- Doba přípravy: 25 minut
- Doba vaření: 10 minut
Příprava
Maso nakrájejte podle libosti na proužky nebo kostky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte podle chuti.
V pánvi s vysokými stěnami nebo ve woku rozehřejte trochu oleje, přidejte maso a smažte asi 10 minut, přičemž dochuťte solí, pepřem, česnekem, zázvorem, chilli a sójovou omáčkou. Poté přidejte zelené fazolky a cibuli a smažte dalších asi 10 minut. Za posledních 4–5 minut přidejte do jídla opražená sezamová semínka.
Podávejte ihned, dokud je jídlo teplé.