Přeskočit na obsah

Jednoduchá polévka z trouby přes noc: recept bez stresu pro každou oslavu

Pokud chcete nakrmit mnoho hladových hostů na své příští oslavě, pak je tato jednoduchá polévka z trouby přesně to, co potřebujete. Necháváme naši polévku z trouby přes noc, protože tak chutná nejlépe!

Jednoduchá polévka z trouby přes noc: recept bez stresu pro každou oslavu
polévka z trouby

Ingredience

Porce: 6

  • 1000 g krůtího masa
  • 2 cibule
  • 330 g hrachu z konzervy
  • 560 g ananasu z konzervy
  • 280 g konzervovaných žampionů
  • 280 g nakládaných pečených paprik
  • 250 ml kari kečupu
  • 250 g chilli omáčky
  • 125 ml smetany na vaření (15 % tuku)
  • Sůl a pepř

Jednoduchá polévka z trouby, připravená přes noc.

Osušte krůtí prsa a nakrájejte je na kostky o velikosti 2 cm. Osolte a opepřete.

Očistěte cibuli a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta.

Maso osmažte na velké pánvi. Poté přidejte cibuli a také ji osmažte.

Přidejte žampiony, hrášek, kousky ananasu a papriku se šťávou.

Poté přidejte kari kečup a chilli omáčku. Přidejte trochu soli a pepře, vše dobře promíchejte a pečte v troubě při 200 °C horní/spodní teplotě asi 2 hodiny.

Vyjměte z trouby a nejlépe nechte přes noc pod pokličkou vychladnout a uležet.

Následující den přidejte smetanu na vaření. Polévku znovu přiveďte k varu, dochuťte kořením podle chuti a vychutnejte si ji.

Polévka z trouby: změňte ingredience

Jednoduchá polévka z trouby se opravdu připravuje během několika minut – samozřejmě proto, že se v ní používá mnoho ingrediencí z plechovek nebo konzerv. Recept můžete změnit následujícím způsobem:

Změňte zeleninu

S čerstvými ingrediencemi bude polévka samozřejmě ještě chutnější! Kromě toho můžete pro polévku z trouby použít i jiné zeleniny, například:

  • rajčata
  • cukety
  • cukrový hrášek
  • kukuřici
  • pálivou papriku
  • fazole

Tip: Můžete přidat několik brambor – pak nebudete potřebovat další přílohu, protože brambory dobře zasytí.

Jednoduchá polévka z trouby přes noc: recept bez stresu pro každou oslavu
polévka z trouby

Náhrada smetany

Kuchařská smetana dodá polévce z trouby krásnou krémovou konzistenci. Existuje několik alternativ:

  • smetana
  • čerstvý sýr

Alternativy ke kari kečupu a chilli omáčce

Kari kečup a chilli omáčka dodávají polévce pikantní, mírně nasládlou chuť. Hotové omáčky lze nahradit rozmačkanými rajčaty, zeleninovým vývarem a několika pepřovými vločkami.

Skladování a konzervování

Správně připravená jednoduchá polévka z trouby má opravdu vynikající chuť. Pokud je to možné, měla by být skladována v chladu. V ledničce se polévka uchovává asi 2–3 dny!

Zmrazování polévky z trouby

Zbytky polévky z trouby lze také zmrazit po porcích. Tak budete mít vždy po ruce něco chutného. Zmrazená polévka z trouby se skladuje asi 3 měsíce.