Mám pro vás další nápad na jednoduchý, chutný a zdravý snack. K jeho přípravě stačí tři ingredience a pár minut. Výsledek je tak lákavý, že u nás doma tento křupavý snack nevydrží déle než 10 minut.
Chuť na svačinu se obvykle objevuje, když máme trochu méně práce. O víkendech musím mít vždy malou zásobu něčeho k zakousnutí. Někdy jsou to hotové svačinky, ale obvykle se snažím připravovat domácí. Tím spíše, že to obvykle není složité ani časově náročné. Dobrým příkladem je chutná kompozice s okurkou.
Jaké ingredience se hodí k předkrmu s okurkou?
Čerstvá okurka je skvělým základem pro lehké předkrmy. Je totiž nízkokalorická, osvěžující a křupavá. Podle mého názoru je k ní nejlepším doplňkemtvaroh. Může být krémový nebo připravený z bílého sýra smíchaného se smetanou. Hodí se k němu česnek, bylinky nebo křen. Okurka se také dobře hodí k sýru feta nebo mozzarelle.
Lze ji také kombinovat se zeleninou, jako jsou cherry rajčata, ředkvičky, paprika, cibule. Pokud jde o masové přísady, dobrou volbou budou: uzený losos, šunka, tuňáková pasta.
Jak připravit rychlou a výživnou svačinu s okurkou?
Při přípravě této svačiny mi nejvíce času zabere čištění čerstvé salátové okurky. Poté ho nakrájím na silné plátky a ozdobím tvarohem a kouskem uzeného lososa. Tvaroh lze koupit hotový, například s bylinkami nebo česnekem, nebo si ho připravit sami. Na závěr do každé svačinky zapíchnu párátko, které slouží ke spojení ingrediencí a usnadnění konzumace.
Recept: Předkrm s okurkou
Chutný, křupavý předkrm z čerstvé okurky, tvarohu a uzeného lososa.
Ingredience
- 1 dlouhá salátová okurka
- 100-150 g smetanového tvarohu, například s bylinkami nebo česnekem
- 50 g studeného uzeného lososa v plátcích
Způsob přípravy
Příprava okurky. Okurku umyjte, osušte a očistěte. Nakrájejte na plátky o tloušťce asi 0,5-0,7 cm.
Tvarování předkrmu. Na každý plátek okurky dejte trochu tvarohu a poté kousek uzeného lososa. Kompozici zajistěte párátkem.
Jak skladovat předkrm s okurkou?
Se skladováním tohoto předkrmu s okurkou obvykle nemám problémy, protože se sníst brzy po přípravě. Jedině když se mi podaří připravit ho předem a schovat do ledničky. Nejlepší je skladovat ji v uzavřené nádobě určené pro potraviny. Tvaroh totiž poměrně snadno absorbuje cizí pachy. Vzhledem k tomu, že okurka rychle ztrácí křupavost, je nejlepší tuto předkrm sníst co nejdříve po přípravě nebo ještě týž den.