Snídaně, která chutná jako dezert z nejlepší cukrárny a navíc pomáhá zhubnout? Zdá se, že takové jídlo neexistuje. Ale není to tak. A dnes vám prozradím, jak ho připravit.
Snídaně se obvykle spojuje s vydatným jídlem. Nicméně nic vám nebrání začít den „sladce“. Místo toho, abyste jedli rohlíky nebo jiné vysoce zpracované snídaně, připravte si tuto jednoduchou, ale velmi výživnou pochoutku. Je lehká, chutná a voňavá. Její příprava vám nezabere více než čtvrt hodiny. Kromě toho jej můžete bez obav jíst i během diety, protože pomáhá zhubnout. Vyzkoušejte tento geniální recept a raději si jej zapište „na později“, protože jsem si jistá, že se k němu ještě mnohokrát vrátíte. Je chutnější než mnoho drahých dezertů.
Jaký „sladký“ snídaně pomáhá zhubnout?
Pokud chcete začít den něčím sladkým a zároveň zdravým, připravte si omeletu s jablky. Chutí velmi připomíná jablečný koláč a je bohatá na živiny. Obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny. Tyto dvě složky jsou jedny z nejlepších „spojenců“ při hubnutí. Dodávají energii a zajišťují dlouhodobý pocit sytosti, díky čemuž potlačují nadměrný apetit a usnadňují kontrolu hmotnosti. Mají také pozitivní vliv na metabolismus. Trávení bílkovin nutí tělo pracovat intenzivněji a spalovat více kalorií. Vláknina zase urychluje střevní motorku. Je také živnou půdou pro „prospěšné“ bakterie, které obývají střeva. Tím nepřímo posiluje imunitní systém a snižuje riziko vzniku mnoha onemocnění, včetně onkologických. Kromě toho reguluje rytmus stolice a předchází zácpě a jiným žaludečním potížím.
Jak připravit lehký omelet s příchutí jablečného koláče?
Příprava této pochoutky je velmi jednoduchá. Stačí oloupat a nakrájet jablka a poté je smíchat s ostatními ingrediencemi. Takto připravené těsto se smaží na rozpálené pánvi na středním ohni pod pokličkou, dokud nezíská zlatavou barvu z obou stran.
Recept: Omeleta s příchutí jablečného koláče
Tato chutná snídaně připomíná dezert. Musíte ji vyzkoušet.
Ingredience
- 1 jablko
- 1 vejce
- 75 g vanilkového skyru
- 40 g pšeničné mouky
- půl lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1-2 lžíce mléka
Dále
- tuk na smažení
Způsob přípravy
- Příprava ingrediencí.Jablko umyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Smíchání ingrediencí .Rozklepněte vejce do misky. Přidejte do něj skyr a suché ingredience. Pečlivě promíchejte. Do vzniklé hmoty přidejte jablko a dolijte mléko. Nejprve jednu lžíci, a pokud bude těsto příliš husté, přidejte druhou. Mělo by mít tekutou konzistenci.
- Smažení omelety. Hotovou směs nalijte na rozpálenou pánev. Rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše pánve. Smažte na středním ohni pod pokličkou asi 6 minut. Poté omeletu opatrně otočte na druhou stranu a smažte další 4 minuty.
Omeletu můžete podávat s mnoha různými přísadami. Skvěle se k ní hodí například kousky čerstvých jablek nebo marmeláda z těchto plodů. Pokud dáváte přednost klasickému řešení, posypte ji jednoduše moučkovým cukrem nebo skořicí. Výběr je na vás.