Přeskočit na obsah

Vepřové maso s medem a hořčicí, pečené na grilu: maso uvnitř je neuvěřitelně šťavnaté

Vepřové maso marinované v medu a hořčici je opravdovou pochoutkou, pokud použijete hořčici s celými semínky.

Vepřové maso je ideální pro grilování. Tučnější, šťavnaté maso je nejlepší marinovat alespoň den před přípravou. Pokud ho připravíte s medovo-hořčičnou příchutí, všichni si budou olizovat prsty.

Vepřové maso s medem a hořčicí, pečené na grilu: maso uvnitř je neuvěřitelně šťavnaté
Vepřové maso

Medovo-hořčičná pečená vepřová kýta

Ingredience pro 4 osoby

  • 750 g vepřové kýty
  • 5 lžic oleje
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce hladké hořčice
  • 2 lžíce hořčice s kousky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Doba odležení: 12–24 hodin
Vepřové maso s medem a hořčicí, pečené na grilu: maso uvnitř je neuvěřitelně šťavnaté
Vepřové maso

Příprava

Vepřové maso nakrájejte na plátky a naklepejte na tloušťku asi půl centimetru. Smíchejte olej s medem, oběma druhy hořčice, nasekaným česnekem a pepřem. Do marinády nepřidávejte sůl, protože maso by ztvrdlo: sůl přidejte až těsně před pečením. Plátky hovězího masa vložte do marinády a nechte je v uzavřené nádobě alespoň přes noc, ale můžete i celý den.

Po marinování opatrně osolte obě strany plátků a pečte je na horkém grilu po dobu pěti minut z každé strany.