Přeskočit na obsah

Mrkev pečená v nebeském lepkavém medu: chutná příloha

Zeleninová příloha může být vynikající: mrkev pečená v medu je opravdu dobrá jako doplněk k masu.

Mrkev pečená v nebeském lepkavém medu: chutná příloha
Mrkev pečená v medu

Mrkev pečená v medu

Ingredience pro 4 osoby

  • 50 g mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletých semen koriandru
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 špetka pepře
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba vaření: 15 minut
Mrkev pečená v nebeském lepkavém medu: chutná příloha
Mrkev pečená v medu

Příprava

Očistěte mrkev. Malé kousky nechte celé, velké rozkrojte na poloviny nebo na čtvrtiny. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Smíchejte med s olivovým olejem, solí, pepřem, lístky koriandru a kmínem. Mrkev promíchejte, aby byla dobře pokryta celou směsí. Pečte v troubě při 200 stupních 20-25 minut.