Efektní salát z fialového zelí, zdobený jablkem s skořicí a vlašskými ořechy. Ideální volba pro podzimní večery!
Fialové zelí je nejen efektní, ale také mimořádně zdravé. Antioxidanty bohaté na vlákninu pomáhají trávení, snižují záněty a obsahují další vitamíny.
Hodí se syrový, do salátu, saváje z, sváteční krémová polévka jako, ale také dušený nebo pečený, s čímkoli ho kombinujete. Pokud z něj připravíme salát, směle ho kombinujte s jablky a vlašskými ořechy. Podle tohoto receptu karamelizujeme jablka s skořicí a lžící posypeme zelím.

Salát z fialového zelí s jablky a vlašskými ořechy
Ingredience -+ osoba
Salát:
- 1 malý hlávkový fialové zelí
- podle chuti čerstvá petržel
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- 10 g vlašských ořechů
Jablko s skořicí:
- 3 jablka
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- Doba přípravy: 5 minut
- Doba přípravy: 15 minut
Příprava:
Fialové zelí nakrájejte na libovolné kousky, nejlépe na menší kousky. Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete podle chuti a odložte stranou.
Jablko oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pokapejte citronovou šťávou.
Rozpalte olej, posypte cukrem, přidejte jablka a promíchejte. Cukr začne jablka karamelizovat a uvolní se šťáva. Poté, pokud vám ještě zbývá roppano, posypte skořicí.
Ořechy nasekejte nožem.
Podávejte na talíři s nakládaným fialovým zelím, poté lžící nasypte teplá jablka se skořicí a posypte muškátovým oříškem a petrželkou.
