Plněné rajčata se připravují pouhou půlhodinu, což z nich dělá ideální volbu, když máte chuť na něco čerstvého, ale sytého.
Plněné rajčata jsou velmi chutné jídlo, které se dobře hodí jako příloha k těžším pokrmům z jakéhokoli masa, ale samo o sobě stačí, abyste se rozhodli pro něj.
Náplň je hotová, můžete přidat mleté maso nebo zeleninu, více sýra, a pokud nechcete zapínat troubu, můžete přidat smetanový sýr, a máte hotovou efektní předkrm.

Tato varianta je vegetariánská, přidává se do ní pouze rýže a středomořské koření. Lehká večeře nebo rychlý oběd v kanceláři je ideální, za půl hodiny je hotový a stačí ho podávat spolu s čerstvým salátem.
Veganské plněné rajčata
Ingredience -+ osoba
- 8 velkých rajčat
- 200 g uvařeného rýže
- 2 lžíce olivového oleje
- čtvrtina lžičky česnekového prášku
- polovina lžičky sušeného oregana
- polovina lžičky sušeného bazalku
- polovina lžičky červeného pepře
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- sůl podle chuti
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba přípravy: 30 minut

Příprava:
Rajčata umyjte a odkrojte vrchní část, poté opatrně lžící vyjměte dužinu. Rozmixujte rajčata v mixéru na pyré, poté přidejte koření a česnekový prášek, mletý pepř, oregano a bazalku.
Uvařte rýži a přidejte ji do rajčatové směsi.
Zahřejte olivový olej, přidejte rýžovou směs a pár minut ji zahřívejte, aby získala příjemnou vůni. Osolte a opepřete podle chuti.
Naplňte rajčata náplní a pečte při teplotě 180 °C po dobu 15 minut.