Recept, který nemá smysl: řeckého původu a s úžasnou chutí.

Ingredience pro 4 osoby
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 5 g cukru
- 15 ml modenského octa
- 1 zralý rajče
- 4 vejce
- 100 g sýra feta
- 4 houby shiitake (velké)
- Olivový olej z prvního lisování za studena
- 3 g mletého kmínu
- 3 g sladké papriky
- 6 větviček čerstvého tymiánu
- Petržel
Příprava
Rozpalte pánev s 3-4 lžícemi oleje. Stroužek česneku oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte do pánve. Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemné julienne a vložte do pánve. Zeleninu vařte na středním ohni 4-5 minut. Přidejte cukr a ocet a vařte zeleninu na středním ohni dalších 5 minut. Nastrouhejte rajče na struhadle a promíchejte. Přidejte papriku a kmín. Vařte vše na středním ohni 6-8 minut, dokud směs nebude dostatečně suchá.
Rozšlehejte vejce v misce a dobře je rozšlehejte. Přidejte je do pánve se zeleninou a trochu osmažte na mírném ohni. Snižte teplotu na pánvi. Polovinu sýra nakrájejte na kostky, přidejte je do pánve a vařte omeletu na mírném ohni (často míchejte), dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Rozpalte pánev s 2 lžícemi oleje. Na vrch dejte houby (bez kostiček) a vařte je na mírném nebo středním ohni po dobu 2-3 minut z každé strany.
Větvičky tymiánu nasekejte, rozdrťte v hmoždíři a trochu rozemlejte. Přidejte 2-3 lžíce oleje a zbývající sýr (nakrájený na kostky) a promíchejte ingredience, dokud se nespojí.
Na každý talíř dejte 1 houbu a porci omelety. Pokapejte pokrmy olejem s tymiánem a sýrem a ozdobte několika lístky petržele.