Přeskočit na obsah

Nadýchaný hroznový piškótový dort: jednoduchý, ale výjimečný

Hrozny a piškotový dort tvoří skvělou kombinaci, těsto je vzdušné, hrozny jsou šťavnaté a při pečení se lehce karamelizují, což je činí neodolatelnými.

Piškotový dort je základní pečivo, jehož příprava není náročná. Je to jeden z nejoblíbenějších dezertů, který můžete oživit sezónním ovocem.

V souladu se sezónou nyní doporučujeme piškotový dort s hroznovým vínem, které by mělo být pokud možno bez pecek a s kyselejší chutí, aby vyvážilo sladkost těsta. Hrozny je vhodné smíchat s jedlým škrobem, aby neklesly na dno těsta.

Nadýchaný hroznový piškótový dort: jednoduchý, ale výjimečný
Hroznový piškotový dort

Pokud chcete ještě něco speciálního, můžete je smíchat s 2–3 lžícemi hnědého cukru, čímž získáte lehce karamelovou polevu.

Hroznový piškot

Ingredience na čtvercovou formu

  • 500 g hroznů bez pecek
  • 1 lžíce jedlé škrobu
  • 6 vajec
  • 2 špetky soli
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce oleje
  • 6 lžic mouky
  • 1 balení prášku do pečiva

Doba přípravy: 25 minut

Doba přípravy: 20 minut

Nadýchaný hroznový piškótový dort: jednoduchý, ale výjimečný
Hroznový piškotový dort

Příprava

Hrozny umyjeme a promícháme s jedlým škrobem.

Vejce rozdělíme.

Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.

Žloutky smíchejte s cukrem do běla, poté přidejte vanilkový extrakt a olej.

Mouku smíchejte s další špetkou soli a práškem do pečiva, poté přidejte žloutkovou směs a opatrně bílky.

Hladkou směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a posypte hrozny.

Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15-25 minut.