Hrozny a piškotový dort tvoří skvělou kombinaci, těsto je vzdušné, hrozny jsou šťavnaté a při pečení se lehce karamelizují, což je činí neodolatelnými.
Piškotový dort je základní pečivo, jehož příprava není náročná. Je to jeden z nejoblíbenějších dezertů, který můžete oživit sezónním ovocem.
V souladu se sezónou nyní doporučujeme piškotový dort s hroznovým vínem, které by mělo být pokud možno bez pecek a s kyselejší chutí, aby vyvážilo sladkost těsta. Hrozny je vhodné smíchat s jedlým škrobem, aby neklesly na dno těsta.

Pokud chcete ještě něco speciálního, můžete je smíchat s 2–3 lžícemi hnědého cukru, čímž získáte lehce karamelovou polevu.
Hroznový piškot
Ingredience na čtvercovou formu
- 500 g hroznů bez pecek
- 1 lžíce jedlé škrobu
- 6 vajec
- 2 špetky soli
- 6 lžic cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce oleje
- 6 lžic mouky
- 1 balení prášku do pečiva
Doba přípravy: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut

Příprava
Hrozny umyjeme a promícháme s jedlým škrobem.
Vejce rozdělíme.
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
Žloutky smíchejte s cukrem do běla, poté přidejte vanilkový extrakt a olej.
Mouku smíchejte s další špetkou soli a práškem do pečiva, poté přidejte žloutkovou směs a opatrně bílky.
Hladkou směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a posypte hrozny.
Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15-25 minut.