Přeskočit na obsah

Jednoduchý trik, jak zabránit přilepení ryby na pánev

S pomocí tohoto kuchyňského doplňku můžete na pánvi připravit jakoukoli rybu, i když je již starší.

Příprava ryby na pánvi může být složitý úkol, který jen znečistí celou kuchyň a změní stav našich pánví, protože nevíme, jak ji správně připravit. Ryba je produkt, který se v případě nekvalitní nebo staré pánve snadno přichytí k kovu a nakonec se deformuje a roztrhne.

Jednoduchý trik, jak zabránit přilepení ryby na pánev
ryby

Existuje však velmi jednoduchý trik, díky kterému se nebudete muset potýkat s pánví nebo rozstřikovat olej, aby se ryba nepřipálila: role trouby. Ačkoli, jak vyplývá z názvu, je určen speciálně pro troubu a jeho funkcí je zabránit tomu, aby se produkty dostaly lopatkou na jakoukoli povrch kuchyně, lze jej proto použít také k přípravě jakékoli paelie, i té nejstarší.

Jak to udělat, aby se ani ryba, ani role nepřipálily?

Jak vysvětlil šéfkuchař, některé druhy ryb se připravují obtížněji než jiné, například modrá ryba, která se kvůli kůži snadno přichytává k pánvi, a to když ji připravujeme čerstvou. Aby se tomu zabránilo, je vhodné, aby kuchař na pánev položil list pergamenového papíru.

Jednoduchý trik, jak zabránit přilepení ryby na pánev
ryby

Na papír šéfkuchař dá trochu oleje a rozpálí pánev. „Omlete položíme na pánev, necháme ji zlatavě opéct, tedy zpevníme, a pak vám ji vrátíme, a uvidíte, že to bylo jednodušší a zdravější.“

Papír na pečení je produkt, který nemá žádný škodlivý vliv na vaše zdraví. „Je to rostlinný produkt určený do trouby, který prošel všemi hygienickými kontrolami. Kromě toho, pokud papír hoří, nic se neděje, ani zápach, ani chuť,“ poznamenává odborník.