Tato pomazánka na sendviče je kombinací zdravého, chutného a snadného přípravy. Je to pomazánka s tuňákem, která se ideálně hodí na sendviče a slavnostní předkrmy.
Konzervovaný tuňák je jedním z těch produktů, které by neměly chybět v žádné domácnosti. Z této oblíbené ryby lze připravit mnoho pokrmů. Náš dnešní návrh je rychlá pasta z tuňáka. Jedná se o pastu na sendviče, kterou lze připravit ze dvou ingrediencí.
Jak připravit pastu na sendviče s tuňákem?
Dvě ingredience – to je tuňák v konzervě (ve vlastní šťávě) a tvaroh, nejlépe polotučný. To stačí k přípravě této chutné pasty. Ingredience můžete smíchat vidličkou, a pokud máte rádi pasty s dokonale hladkou konzistencí, můžete použít mixér. Pak už stačí jen dochutit solí a pepřem.
Tip: pasta je poměrně hustá, pokud ji chcete mít krémovější a vzdušnější, přidejte trochu vody z marinády tuňáka nebo 2–3 lžíce přírodního jogurtu nebo smetany. Pastu můžete také dochutit malým množstvím citronové šťávy.
Do pasty z hlavního receptu můžete přidat i další ingredience, které její chuť ještě umocní. Může to být petržel, kopr, jemně nakrájená pálivá paprika, uzená paprika, cibule, česnek nebo pórek.
Recept: Pasta na sendviče s tuňákem
Chutná a jednoduchá pasta.
Ingredience
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g polotučného tvarohu
- sůl, pepř
Postup
Příprava ingrediencí. Sceďte marinádu z tuňáka a přendejte ho do misky spolu s tvarohem.
Příprava pasty. Vše rozmačkejte vidličkou, promíchejte a přidejte koření podle chuti.
Jak podávat pastu s tuňákem?
Sendvičová pasta s tuňákem je především skvělým doplňkem k chlebu. Vezměte křupavé plátky čerstvého chleba, namažte je pastou, pokapejte trochou olivového oleje, ozdobte klíčky nebo mikro listy a dejte si na zdraví. K pastě se hodí také nakládaná zelenina: na sendvič položte plátek nakládané okurky nebo nakládané ředkvičky.
Tato rychlá pasta s tuňákem se skvěle hodí jako pomazánka na sváteční předkrmy. Udělejte z ní hvězdu mini sendvičů z krekrů nebo rolí z hotových tortill (potřete placky pastou, položte na ně listy rukoly nebo špenátu, zabalte jako palačinky a nakrájejte na malé rolky). Pomazánka může být také náplní do koktejlových rajčat nebo vajec (v tomto případě můžete do pomazánky přidat také vařené žloutky).