Přeskočit na obsah

Tak rychle zahustíte polévku a zlepšíte její chuť. Nebudete potřebovat ani mouku, ani smetanu.

Jak zahustit polévku bez mouky a smetany? Pokud nemáte po ruce žádný z těchto produktů, můžete využít chytré triky, které nejen zahustí polévku, ale také zlepší její chuť.

Proč je polévka příliš řídká? Nejčastěji je to kvůli příliš velkému množství vody nebo vývaru v poměru k zelenině. Důležitý je také čas vaření, protože když je hrnec na ohni příliš krátkou dobu, některé druhy zeleniny nestihnou uvolnit škrob, který je přirozeným zahušťovadlem.

Tak rychle zahustíte polévku a zlepšíte její chuť. Nebudete potřebovat ani mouku, ani smetanu.

Čím zahustit polévku? To je nejlepší způsob bez použití mouky a smetany

Neocenitelným pomocníkem při zahušťování polévky je… zelenina. Můžete použít část té, která je již v hrnci, nebo ji připravit samostatně. Nejvhodnější jsou brambory, celer nebo dýně. Stačí je rozmixovat a získáte krémovou a sametovou konzistenci.

Dalším trikem je přidání žloutku, který polévku zahustí a dodá jí jemnou chuť a hladší strukturu. Kromě toho polévku obohatí o cenné minerály a vitamíny, jako jsou A, D, E a K, stejně jako vápník, železo, draslík a fosfor. Nezapomeňte však, že je nutné jej pečlivě oddělit od bílku, jinak vznikne míchaná vajíčka.

Tak rychle zahustíte polévku a zlepšíte její chuť. Nebudete potřebovat ani mouku, ani smetanu.

Jak zahustit ragú bez mouky a smetany? Zde jsou užitečné tipy, jak se vyhnout kuchyňské katastrofě

V případě ragú nebo omáček je třeba nejprve snížit množství přebytečné vody. Sejměte pokličku, aby omáčka vypařila a zhoustla. Pokud to nepřineslo očekávaný výsledek, zkuste jiné triky.

  • Přidejte bílý chléb. Rozdrobte ho a přidejte do hrnce. Míchejte, dokud jídlo nezíská požadovanou konzistenci.
  • Smetanový sýr nebo mascarpone rozpusťte v malé lžičce ragú, promíchejte a nalijte do hrnce.
  • Mletý rýže skvěle absorbuje přebytečnou vodu a zahustí omáčku. Jemně ho nasekejte a přidejte. Jako alternativu můžete použít lněná semínka.