Pět ingrediencí, žádná věda a možnost zmrazit přebytky – to jsou dostatečné důvody, abyste nevyužívali donášku.
Žijeme ve světě, který, pokud jde o donášku jídla domů, nezná hranic. Ti, kteří měli to štěstí nebo smůlu prožít devadesátá léta, kdy jsme začali vnímat donášku jako něco normálního, vědí, že v té době se domů dovážela hlavně pizza a čínské jídlo.
Pokud teď vezmete telefon a jste ve velkém městě – nebo dokonce ve středně velkém – můžete vidět, jak několik pohybů vaším ukazováčkem může proměnit celé národy ve vaši večeři.
Ale pravdou je, a vy s námi budete souhlasit, že rolky chutnají lépe, když si je připravíte doma, a navíc uvidíte, že jsou levnější a univerzálnější, než jste si dokázali představit.
Dobrou zprávou navíc je, že zbývající rolky můžete zmrazit a počkat na další vhodnou příležitost, abyste je snědli, aniž byste si zkomplikovali život, protože k přípravě domácích rolků potřebujete pouze wontonové těsto, nějaké zeleniny a trochu mletého masa. Nic víc, nic míň.
Nejprve je třeba na pánvi připravit veškerou zeleninu nakrájenou na proužky. V zásadě se jedná o trochu zelí, mrkve, cibule a sójových klíčků. Až budou hotové, přidáme mleté maso a necháme vše ještě deset minut vařit, poté dochutíme, vypínáme pánev a necháme náplň vychladnout.
Mezitím můžete například prostřít stůl nebo otevřít láhev vína. Nebo zavřít aplikaci delivery, protože budete mít chutnější a rychlejší večeři. Za pár minut už vám zbude jen srolovat rolky.
Dejte pár lžic náplně na list těsta a uzavřete konce nad náplní. Aby se nerozpadly, potřete ohyb malým množstvím rozšlehaného vejce a vaše rolky budou připraveny k smažení nebo zmrazení, podle vašich preferencí. Stačí zahřát velké množství oleje v hrnci nebo pánvi a rolky smažit po částech, aby se dobře opekly, a můžete je bez dalšího zdržování podávat.