Přeskočit na obsah

Banánové a čokoládové zmrzliny: pouze dvě ingredience a 5 minut

Jeden z těch receptů, které překvapí svou jednoduchostí a rychlostí přípravy. Vychutnat si krémovou, osvěžující a zároveň zdravou zmrzlinu bez obav z přidaného cukru nebo zbytečných tuků je opravdový luxus. S pouhými dvěma ingrediencemi a několika minutami trpělivosti můžete připravit ideální dezert pro horké dny nebo pro chvíle, kdy máte chuť na něco sladkého bez výčitek svědomí. Nejlepší na tomto receptu je, že se dá přizpůsobit, hodí se pro všechny druhy variací a náplní a navíc je ideální jak pro dospělé, tak pro děti.

Banánové a čokoládové zmrzliny: pouze dvě ingredience a 5 minut
zmrzliny

Domácí zmrzlina z banánů a čokolády

Základem této zmrzliny jsou zmrazené banány a kakaový prášek. Ideální je, aby banány byly velmi zralé, protože dodávají více přirozené sladkosti a lepší texturu. Kakaový prášek může být surový nebo bez cukru, lze jej koupit v supermarketech, a pokud chcete jinou chuť, můžete jej dokonce nahradit karamelem. S těmito dvěma ingrediencemi je výsledek již vynikající, ale můžete ho posunout na novou úroveň přidáním polevy, například drcených mandlí, kakaových bobů, lehké čokoládové polevy nebo dokonce čerstvého ovoce, které dodá osvěžující a barevný nádech.

Všechny ingredience pro tento recept si velmi snadno zapamatujete: čtyři zralé zmrazené banány, čtyři lžíce kakaového prášku bez cukru, jedna lžíce javorového sirupu a půl lžičky kakaa na omáčku a na závěr syrové mandle a kakaové boby. Nejsou povinné, ale při podávání jídla hrají velkou roli.

Příprava nemůže být jednodušší. Nejprve nakrájejte banány a zmrazte je v hermeticky uzavřené nádobě alespoň na jednu noc. Jakmile zmrznou, vložte je do mísy kuchyňského robota nebo výkonného mixéru a mixujte, dokud nezískáte krémovou konzistenci podobnou tradiční zmrzlině. Přidejte kakaový prášek a pokračujte v mixování, dokud se vše dobře nepropojí. Pokud chcete připravit čokoládovou polevu, jednoduše smíchejte med s kakaovým práškem, dokud nezískáte tekutou konzistenci. Zmrzlinu podávejte ihned s polevou a přidejte své oblíbené ingredience.

Banánové a čokoládové zmrzliny: pouze dvě ingredience a 5 minut
zmrzliny

Tato zmrzlina má jednu zvláštnost: protože neobsahuje žádné přísady ani tuky, taje rychleji než průmyslová zmrzlina. To však není problém, protože si ho můžete vychutnat ihned po přípravě nebo ho dát do mrazáku a vyndat chvíli před podáváním, aby nabral ideální krémovou konzistenci. Tyto dezerty si zamilují i ti, kteří nejsou velkými milovníky čokolády, protože díky své vyvážené chuti a svěžesti je těžké přestat jíst.