Přeskočit na obsah

Zapečená pasta s kuřecím masem a brokolicí

Nejlepším příkladem chutného a snadno připravitelného oběda je italská pasta. Prakticky jakákoli, i když existují i takové, které vyžadují trochu více práce. Mezi tyto výjimky nepatří chutná zapečená pasta s kuřecím masem a brokolicí.

Zapečená pasta s kuřecím masem a brokolicí

Ingredience

  • 200 g těstovin
  • 1 malá brokolice
  • 2 samostatná kuřecí prsa
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 60 ml bílého suchého vína
  • 200 ml sladké smetany (18 %)
  • 50 g parmazánu
  • 1 vejce
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšku
  • sůl, pepř (podle chuti)

Zapečená pasta s kuřecím masem a brokolicí

Postup přípravy

1 Rozdělte brokolici na růžičky a odstraňte tvrdé stonky. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte do ní růžičky brokolice. Vařte několik minut. Vodu slijte, ale nevylévejte ji.

2 Uvařte těstoviny al dente ve vodě, ve které se vařila brokolice. Po uvaření vodu slijte.

3 Opláchněte kuřecí prsa. V případě potřeby z nich odstraňte blány a jiné nedokonalosti. Maso nakrájejte na malé kousky.

4 Na pánvi rozehřejte olivový olej (na středním plameni). Nakrájejte oloupaný česnek a trochu ho osmažte na olivovém oleji. Než česnek zezlátne, vložte na pánev kousky kuřete. Smažte a občas promíchejte, dokud maso zezlátne.

5 Nalijte do pánve víno. Dušte v něm kuře, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Poté maso zalijte horkým vývarem. Vařte, dokud se vývar výrazně nezredukuje. Dochutěte solí a pepřem.

6 V misce smíchejte smetanu s rozšlehaným vejcem a parmazánem. Omáčku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

7 Přeneste těstoviny a růžičky brokolice do žáruvzdorné nádoby. Smíchejte s kuřecím masem z pánve. Zalijte smetanovou omáčkou.

8 Vložte nádobu do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 15–20 minut.