Sušenky ze zhuštěného mléka a kukuřičného škrobu jsou lahodnou pochoutkou, která se rozplývá v ústech. Jsou úžasné a jemné a jakmile je ochutnáte, stanou se pro vás nepostradatelnými.
Pomocí kondenzovaného mléka, másla, vaječného žloutku, cukru a kukuřičného škrobu získáme sušenky snů, které doslova rozplývají v ústech a nutí nás chtít ještě. Tyto sušenky se kondenzovaným mlékem jsou tak návykové, že abychom odolali pokušení, budeme je muset schovat vysoko ve spíži.
Mají sladkou a jemnou chuť kondenzovaného mléka a díky kukuřičnému škrobu jsou měkké a vůbec ne těžké. Jejich textura je zvenku mírně křupavá a uvnitř krémová a jejich vůně během pečení naplní celou kuchyň.
Kromě toho, že jsou velmi chutné, jsou tyto sušenky velmi snadné na přípravu, protože těsto se velmi snadno zpracovává a můžeme je přizpůsobit podle svého vkusu. Ačkoli jejich chuť je již tak neodolatelná, můžeme do těsta přidat vanilku, citronovou nebo pomerančovou kůru, skořici nebo koření podle svého vkusu, aby byly ještě výjimečnější. Ideální k podávání s kávou nebo čajem!
Informace o receptu
Ingredience na sušenky ze zhuštěného mléka
- 200 g zhuštěného mléka
- 125 g měkkého másla
- 1 žloutek L
- 50 g bílého cukru
- 350 g kukuřičného škrobu
Jak připravit sušenky ze zhuštěného mléka
Začneme tím, že předehřejeme troubu na 160 ºC s horním a spodním ohřevem. Do velké mísy dáme 200 g zhuštěného mléka, 125 g měkkého másla (pokojové teploty), 1 žloutek L a 50 g bílého cukru. Tyto ingredience dobře promícháme, dokud nejsou homogenní.
Přidáme 350 g kukuřičného škrobu, prosijeme ho, aby v něm nebyly hrudky, a míchejeme špachtlí, dokud nevznikne homogenní hmota.
Těsto rozdělíme na porce po 25 gramech a vytvarujeme kuličky. Rozložíme je na plech vyložený pergamenovým papírem, v malé vzdálenosti od sebe. Nebudou příliš růst, ale neměli bychom je klást příliš blízko sebe. Vidličkou je lehce přitlačíme, aby získaly charakteristický tvar. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 12 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
Vyjměte sušenky z kondenzovaného mléka z trouby a nechte je 5 minut vychladnout na plechu. Poté je nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tyto sušenky jsou ideální k podávání k kávě po obědě. Pokud je nebudeme jíst hned, můžeme je skladovat v uzavřené nádobě.
Stručný popis přípravy
- Smíchejte kondenzované mléko s máslem, žloutkem a cukrem, předehřejte troubu.
- Přidejte kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
- Vytvarujte sušenky, položte je na plech, přitlačte vidličkou a pečte 12 minut při 160 °C.
- Nechte vychladnout.
- Podávejte sušenky ze zhuštěného mléka nebo je skladujte v uzavřené nádobě.