Připravíte za hodinu. Neuvěřitelně chutný koláč s jablky a skořicí jistě vyvolá rozruch mezi hosty. Vyzkoušejte rychlý recept, ideální na podzim.
Obsah:
- Jablko a skořice: vlastnosti. Je tak chutné být zdravý
- Rychlý recept na koláč s jablky a skořicí. Vyvolá nadšení mezi hosty
Neuvěřitelně chutný a voňavý. Pokud hledáte inspirativní recepty na podzim, jste na správném místě. Nabízíme rychlý recept na koláč s jablky a skořicí, který jistě potěší hosty a stane se součástí menu pro nadcházející chladné měsíce. Navíc k jeho přípravě nebudete potřebovat žádné exotické ingredience. Ty, které použijete, se ideálně hodí k této roční době. Koneckonců, jablka a voňavá skořice se asociují s podzimem.
Jablko a skořice: vlastnosti. Je tak chutné být zdravý
Jablka jsou důležitým zdrojem vlákniny, vitamínů C a A, stejně jako vitamínů skupiny B a antioxidantů. Díky tomuto složení tyto oblíbené ovoce podporují kardiovaskulární systém, napomáhají trávení a mají příznivý vliv na imunitu. Navíc jsou nízkokalorické.
Skořice je známá nejen svou charakteristickou vůní, ale také svými vlastnostmi. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, usnadňuje vstřebávání živin a urychluje metabolismus.
Proto stojí za to tyto ingredience přidávat do pečeného zboží.
Jablka a skořice jsou ideální kombinace. Zejména v těstě.
Rychlý recept na těsto s jablky a skořicí. U hostů vyvolá senzaci.
Ingredience
- 2 šálky pšeničné mouky (typ 650),
- 4–5 jablek,
- šálek cukru,
- 4 vejce,
- 180 g másla,
- vanilkový cukr (1 balení),
- skořice,
- moučkový cukr,
- zrna z 1/3 vanilkového lusku,
- dvě čajové lžičky prášku do pečiva,
- krupice na posypání plechu.
Způsob přípravy:
- Rozpusťte máslo v hrnci a nechte vychladnout.
- Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem rozšlehejte mixérem.
- Přidejte vychlazené máslo a znovu rozšlehejte.
- Na závěr přidejte mouku, vanilková semínka a 2 čajové lžičky prášku do pečiva. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
- Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na čtvrtiny.
- Plech o rozměrech 30 x 25,5 cm vymastěte máslem a posypte krupicí.
- Na plech posypaný krupicí nalijte polovinu těsta a rozložte na něj polovinu jablek. Posypte je skořicí.
- Nalijte na ně druhou část těsta a rozložte na něj další vrstvu jablek. Lehce je posypte skořicí.
- Vložte plech s těstem do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40–45 minut.
- Až vychladne, můžete posypat moučkovým cukrem. Hotovo!
- Hledáte další inspirativní recepty? Podívejte se na naše návrhy níže.