Přeskočit na obsah

Filé v citronové marinádě

Recept na kuřecí filé v citronové marinádě pochází z řecké kuchyně. Jedná se o velmi aromatické, syté jídlo, které lze doplnit porcí brambor nebo rýže a salátem z čerstvé zeleniny.

Filé v citronové marinádě

Ingredience

  • 1 dvojité kuřecí prsní filé
  • 125 ml řeckého jogurtu
  • 1 citron
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl, čerstvě mletý pepř (podle chuti)
  • 75 g kukuřičných vloček
  • 75 g pšeničné mouky
  • 1 čajová lžička kari

Filé v citronové marinádě

Postup přípravy

1 Kuřecí prsa umyjte a očistěte (odstraňte blány atd.). Nakrájejte na malé kousky. Vložte je do dostatečně velké mísy.

2 Kuře posypte pepřem a solí.

3 Lemon opláchněte a důkladně umyjte. Oloupejte ho a vymačkejte šťávu.

4 Česnek protlačte lisem. Smíchejte s citronovou šťávou a kůrou. Smíchejte vše s olivovým olejem a tymiánem a poté s jogurtem.

5 Nalijte marinádu do misky s kuřetem. Důkladně promíchejte, aby marináda zcela pokryla maso.

6 Misku s marinovaným masem zakryjte potravinářskou fólií. Vložte do lednice minimálně na 2-3 hodiny (nejlépe na celou noc).

7 Kukuřičné vločky jemně nasekejte a smíchejte s moukou a kari.

8 Kousky masa postupně vyjímejte z marinády a obalte je v trojobalu. Přesuňte je na plech vyložený pečícím papírem.

9 Vložte plech do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 20 minut. Po uplynutí této doby filé pokapejte nebo potřete olejem a pečte dalších 20–25 minut, dokud obalení nezíská zlatavou barvu a křupavost a maso nebude uvnitř měkké.