Přeskočit na obsah

Zamořské rolky z mletého masa

Křehké a jemné rolky plněné lahodnou nádivkou a dušené v aromatické tmavé omáčce. Rychlé a snadné na přípravu. Skvělý nápad na oběd pro celou rodinu.

Zamořské rolky z mletého masa
rolky z mletého masa

Ingredience:

  • cca 1 kg mletého masa (u mě směs hovězího a vepřového masa)
  • 2 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • Koření: sůl, pepř, majoránka, sladká a ostrá paprika
  • bobkový list, nové koření
  • 2 sklenice vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička rajčatového koncentrátu
  • 1 šálek mouky na obalení řízků
  • olej na smažení

Nádivka:

  • 200 g uzeného bůčku
  • 1 cibule
  • 1/4 malého hlávkového zelí
  • 2 lžíce nasekaného kopru
Zamořské rolky z mletého masa
rolky z mletého masa

Připravíme nádivku. Bůček nakrájíme na jemné kousky a osmažíme na středním plameni

akmile se slanina začne rozpouštět, přidáme nakrájenou cibuli a nahrubo nakrájené zelí

Promícháme a společně osmažíme

Po několika minutách, jakmile zelí změkne, přidáme nasekaný kopr, promícháme a odložíme stranou, aby směs vychladla

Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku a koření – podle chuti

Vše důkladně promícháme, až vznikne jednotná hmota

Ochucené maso rozdělíme na asi 6-8 porcí. Každou část rozplácneme na plochý plátek

Na maso rozložíme asi 2 lžíce nádivky

Maso s nádivkou stočíme a rukama vytvarujeme hezké rolády, které pak obalíme v mouce

Obalené rolky znovu vytvarujeme v dlaních a lehce přitlačíme, aby se při smažení neotevřely

Na pánvi rozehřejeme malé množství tuku a vložíme rolky

Maso opékáme a jemně otáčíme, aby byly rolky z každé strany dozlatova opečené

Poté vše zalijeme vývarem, přide bobkový list a dvě kuličky nového koření a vše dusíme pod pok

Poté maso na chvíli přeložíme na talíř a do vzniklé omáčky přidáme sójovou omáčku a promícháme. Celé zahustíme: 1/3 sklenice vody smícháme s 1 lžící mouky, nalijeme na pánev, důkladně promícháme, aby nevznikly hrudky, přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne

Poté do omáčky přidáme hořčici a rajčatový protlak. Promícháme a podle potřeby dochutíme

Rolády vrátíme na pánev, obalíme v omáčce a několik minut zahříváme