Přeskočit na obsah

Připravuji babiččiny knedlíky ze 3 ingrediencí. Jsou lehké jako obláček a připravíte je za 10 minut.

Chcete si dát chutný a vydatný oběd, ale pouhá představa, že budete muset strávit několik hodin u sporáku, vám způsobuje bolesti hlavy? To nevadí. Tyto měkké a lehké knedlíky jako obláček připravíte za 10 minut a jejich chuť vás přenese přímo do babiččiny kuchyně.

Moje babička Genia pro mě zůstane nedosažitelným vzorem kulinářského umění. Vždy uměla „vytvořit něco z ničeho“. Vzala několik jednoduchých surovin a za pár minut se na stole objevilo chutné jídlo, za které by se nemusela stydět ani ta nejlepší restaurace. Dnes vám ukážu jedno z jejích specialit. Je tak chutné, že si všichni přidávají. Skvěle zasytí, ale nezatěžuje žaludek. Kromě toho nevyžaduje mnoho práce a nezatěžuje domácí rozpočet. Připravíte ho rychle ze tří levných ingrediencí.

Připravuji babiččiny knedlíky ze 3 ingrediencí. Jsou lehké jako obláček a připravíte je za 10 minut.
knedlíky

Specialita babičky Geni

Toto jednoduché, ale neuvěřitelně chutné jídlo jsou nudle z vaječného těsta. Připravují se z vajec, kefíru a mouky. Toto „trio“, dochucené malým množstvím soli, potěší svou chutí a doslova se rozplývá v ústech. Je těžké uvěřit, že z těchto několika levných ingrediencí lze vytvořit něco tak chutného. A přesto. Babička Genia toto „umění“ ovládla k dokonalosti. Dosud ji nikdo nepřekonal. Přestože k přípravě této pochoutky nejsou potřeba žádné zvláštní kuchařské dovednosti. Vždy se podaří, ale jen ona umí udělat ji opravdu výjimečnou. Možná proto, že do ní přidává ještě jednu tajnou ingredienci, kterou marně hledáte v obchodech – špetku vášně a lásky.

Recept: Knedlíčky ze 3 ingrediencí

Jsou syté, velmi chutné a jejich příprava není náročná.

Doba přípravy 10 min
Počet porcí 4
Počet kalorií 342 v každé porci

Ingredience

  • 250 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 1,5 šálku mouky

Navíc:

  • sůl podle chuti

Způsob přípravy

  1. Příprava těsta na knedlíky. Rozbijte vejce do misky. Nalijte kefír. Vše promíchejte a přidejte mouku. Přidávejte ji po částech a neustále míchejte. Těsto by mělo být husté, ale ne příliš lepkavé. Mělo by se samo „oddělovat“ od lžíce.
  2. Příprava knedlíků. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Lžící nabírejte porce těsta a vkládejte je do vroucí vody. Vařte asi 2–3 minuty od okamžiku, kdy knedlíky vyplavou na povrch.
Připravuji babiččiny knedlíky ze 3 ingrediencí. Jsou lehké jako obláček a připravíte je za 10 minut.
knedlíky

S čím podávat knedlíky?

Můžete je podávat na různé způsoby, například s opečenou slaninou a zlatavou cibulkou, rozpuštěným máslem, strouhaným sýrem nebo zakysanou smetanou. Pokud dáváte přednost dietnější variantě, přidejte přírodní jogurt řeckého nebo islandského typu. Skvěle se hodí také zelenina, včetně nasekané petržele. Ale to je jen několik z mnoha dostupných variant. Knedlíky se skvěle hodí k různým omáčkám, včetně rajčatové, houbové, smetanové, hořčičné nebo česnekové.