Mám pro vás návrh na jednoduché, chutné jídlo, které je ideální na večeři. Připravuji ho na pánvi z klobásy a lehkých přísad. Je plné chuti a celá moje rodina ho miluje.
Večeře je jídlo v týdnu, které můžeme připravit a sníst v klidu, bez spěchu. Samozřejmě je vždy dobré, když jídlo nevyžaduje dlouhou přípravu a přitom má vynikající chuť. Právě tak lze charakterizovat toto jednoduché jídlo z pánve, jehož základem je klobása.
Jakou klobásu použít na smažení?
K smažení se nejlépe hodí klobása, která obsahuje málo tuku. Příliš libová klobása bude po smažení poměrně tuhá, opečená a suchá. Zde se obzvláště dobře hodí tenké uzené klobásy, například śląska, zwyczajna, podwawelska. Jejich výhodou je také to, že se snadno krájí na kousky. Nejlepší je klobásu rozkrojit na polovinu a poté nakrájet na silné plátky.
Jak připravit klobásu na pánvi k večeři?
Klobása na pánvi je výživné jídlo s výraznou chutí. Je lepší podávat ji k brzké večeři, protože klobása, i když je lehká, se přesto smaží. A samotný proces smažení činí jídlo ne příliš stravitelným. Je však třeba dbát na to, aby klobása nebyla příliš opečená, protože díky tomu bude jídlo chutnější a lehčí pro žaludek.
Po osmažení přidám k salámu jemnou zeleninu. Jsou to nakrájená rajčata a čerstvé listy špenátu. Vše dusím na mírném ohni, aby zelenina změkla a vytvořila chutnou omáčku. Poté stačí jídlo dochutit a může se podávat. Nejlépe se hodí k chlebu.
Recept: Klobása se zeleninou
Výživné, jednoduché jídlo z pánve, ideální na večeři.
Ingredience
- asi 300 g tenké klobásy
- 1 lžíce oleje
- 2-3 velké rajčata
- 100 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Způsob přípravy
- Opečení klobásyNakrájejte klobásu na kousky, každý rozkrojte na polovinu a nakrájejte na silné plátky. Lehce je opečte na pánvi s olejem.
- Dušení pokrmuŠpenát umyjte a osušte. Rajčata umyjte, nakrájejte na kostky a přidejte k klobáse. Přidejte listy špenátu a nasekaný česnek. Dusíme na středním ohni, dokud zelenina nezměkne a nevytvoří se chutná omáčka. Jídlo dochutíme solí a pepřem.
Tip: Jídlo můžete také dochutit malým množstvím pálivé papriky.
Další verze klobásy z pánve
Klobásu z pánve lze připravit v ještě výživnější verzi. Stačí ji osmažit s kousky brambor. Nejlepší je použít vařené brambory, například ty, které zbyly po obědě. Díky tomu nebudete muset vše smažit dlouho. Místo brambor nebo jako doplněk k nim můžete na klobásu se zeleninou rozklepnout vejce a vše pod pokličkou zahřívat, dokud se bílky úplně nesrazí a žloutky zůstanou polotekuté. Takové jídlo můžete úspěšně podávat k obědu.