Přeskočit na obsah

Od té doby, co mám tento recept, nekupuji sušenky v obchodě. Celá rodina je chválí, až je mi to milé

Tyto sušenky s čokoládou a arašídovým máslem jsou sladkým pokušením, kterému se opravdu těžko odolává. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a chvilka v kuchyni a máte dezert s intenzivní čokoládovo-ořechovou chutí, který láká už samotnou vůní a nezapomenete na něj.

Čokoláda dodává intenzivní chuť, aroma a celou řadu cenných složek, od hořčíku přes železo až po flavonoidy, které mají antioxidační účinky a podporují krevní oběh. Arašídové máslo zase dodává zdravé nenasycené tuky, bílkoviny a vlákninu, díky čemuž jsou tyto sušenky sytou a hodnotnou svačinkou, a ne jen prázdnými kaloriemi.

V tomto receptu pochází přirozená sladkost z trochy agávového sirupu a datlí, které dodávají příjemnou karamelovou chuť a způsobují, že chuť je plnější, ale bez nadbytku rafinovaného cukru. Celek lze navíc obohatit špetkou skořice nebo vanilky, aby byly sušenky ještě aromatičtější.

Od té doby, co mám tento recept, nekupuji sušenky v obchodě. Celá rodina je chválí, až je mi to milé
Sušenky

Recept na sušenky s čokoládou a arašídovým máslem

Sušenky s čokoládou a arašídovým máslem jsou sladkou pochoutkou, které je těžké odolat. Stačí pár ingrediencí a chvilka v kuchyni, abyste připravili dezert s intenzivní chutí a krásnou vůní.

Ingredience (asi 5-10 kusů):

  • 1 lžíce arašídového másla  (30 g),
  • 1 lžíce agávového sirupu (15 g),
  • 1 datle (5 g),
  • 1 lžíce rýžové mouky (15 g),
  • 3 kostky hořké čokolády min. 65 % (15 g),
  • sůl.
Od té doby, co mám tento recept, nekupuji sušenky v obchodě. Celá rodina je chválí, až je mi to milé
Sušenky

Způsob přípravy:

Namočte datle

Krok 1. Datle vložte do malé nádoby a zalijte vroucí vodou. Upravte množství vody tak, aby byly datle zcela ponořené. Nechte je několik minut odstát, poté je opláchněte a přebytečnou vodu sceďte na sítku.

Smíchejte arašídové máslo se sirupem

Krok 2. Do misky dejte arašídové máslo a sirup. Smíchejte.

Do misky přidejte nakrájenou čokoládu a datle

Krok 3. Datle a čokoládu nakrájejte na malé kousky a přidejte do misky. Důkladně promíchejte.

Poté přidejte mouku a sůl a vypracujte těsto

Krok 4. Poté přidejte rýžovou mouku a špetku soli. Míchejte a hnětejte lžící, dokud se ingredience nespojí. V případě potřeby přidejte trochu vody. Poté těsto vypracujte rukama.

Vytvarujte sušenky, přeneste je na plech a vložte do trouby.

Krok 5. Navlhčenýma rukama vytvarujte malé sušenky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 10-15 minut, v závislosti na velikosti a preferovaném stupni propečení. Občas zkontrolujte, zda se příliš nepřipalují. Po upečení nechte vychladnout, aniž byste sušenky z plechu sundávali.

Vyjměte hotové sušenky

Krok 6. Skladujte v dobře uzavřené nádobě.