Přeskočit na obsah

V chladných dnech si dejte talíř horké polévky. Polévka s mletým masem uspokojí i ten největší hlad

Chcete si pochutnat na jídle, které vás zahřeje? Zkušená kuchařka Marta doporučuje jednoduchý a výživný recept na polévku s mletým masem. Její výhodou je, že se připravuje za méně než hodinu. Zvláště jej doporučuji pro každodenní oběd, když máte chuť na něco chutného s minimálním úsilím.

V chladných dnech si dejte talíř horké polévky. Polévka s mletým masem uspokojí i ten největší hlad
polévku s mletým masem

Polévka s mletým masem – recept na vydatný oběd

Počet porcí: pro 4 osoby.

Doba přípravy: 50 minut.

Obtížnost: snadné.

Ingredience:

  • 400 g mletého masa (nejlépe vepřového a hovězího),
  • 2 lžíce oleje,
  • 1 cibule,
  • 2 mrkve,
  • 1 petržel,
  • 2 brambory,
  • kousek celeru (asi 100 g),
  • 2 litry zeleninového nebo kuřecího vývaru,
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu,
  • 1 bobkový list,
  • 2 zrna anglického pepře,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • hrst petržele na posypání.

Jak připravit polévku s mletým masem?

Postup přípravy:

  1. Nejprve očistěte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Rozehřejte olej v hrnci, přidejte cibuli a osmažte ji do sklovata.
  2. Přidejte mleté maso a osmažte ho, dokud nebude syrové. Rozbijte hrudky masa dřevěnou lžící.
  3. Očistěte mrkev, petržel, celer a brambory. Nakrájejte zeleninu na kostky.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu do hrnce s masem. Promíchejte a smažte 5 minut.
  5. Nalijte vývar, přidejte bobkový list a nové koření. Vařte asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Přidejte rajčatový koncentrát, dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
  7. Odstraňte bobkový list a nové koření.
  8. Hotovou polévku posypte čerstvou petrželkou a podávejte horkou.
V chladných dnech si dejte talíř horké polévky. Polévka s mletým masem uspokojí i ten největší hlad
polévku s mletým masem

Polévku můžete zahustit přidáním hrstky rýže nebo drobných těstovin na konci vaření. Pokud sledujete kalorický příjem, můžete místo vepřového a hovězího masa použít drůbeží maso. Polévku skladujte v lednici maximálně 2 dny a ohřívejte ji pomalu na mírném ohni.