Čas do 30 min
Porce pro 3-4 osoby
Jemné, křupavé zvenku a měkké uvnitř – bezlepkové vafle – skutečná pochoutka pro gurmány, která potěší děti i dospělé. Jsou ideální pro rychlou snídani nebo jako chutný dezert uprostřed dne. Tyto vafle jsou důkazem toho, že zdravé jídlo může být také chutné. Kombinace ingrediencí v ideálních poměrech je činí dostatečně nadýchanými a lehkými. Díky jednoduchému receptu jsou tyto vafle ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou alternativu k sladkým svačinám. Ačkoli chutnají nejlépe teplé, hned po upečení, můžete si jich klidně připravit více a vzít si je s sebou na výlet, do práce nebo do školy.

Ingredience
- 250 g ovesné, kukuřičné nebo jiné bezlepkové mouky
- 350 ml mléka
- 100 ml řepkového oleje
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup
1 Do velké mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte do hladka.
2 K suchým ingrediencím přidejte vanilku, vejce, mléko a olej. Vše promíchejte, až vznikne hladké a homogenní těsto.
3 Dobře předehřejte vaflovač. Nalijte do něj jednu lžíci těsta na jednu vafli a poté zavřete.
4 Pečte bezlepkové vafle asi 2 minuty, poté vaflovač otočte dnem vzhůru a pokračujte v pečení ještě jednu minutu.
5 Hotové bezlepkové vafle podávejte ihned, případně je odložte na mřížku, aby vychladly. Podávejte čerstvé, dokud jsou křupavé, nejlépe s oblíbenými přísadami: moučkovým cukrem, ovocem, sladkými omáčkami.