Salát s kuřecím masem z vývaru je ideální jídlo pro zaneprázdněné a spěchající lidi. Můžete ho připravit předem, den předem, a druhý den ho rychle zabalit do krabičky na oběd. Je to také skvělý nápad, jak zužitkovat zbytky z předchozího dne. Salát se vyznačuje výraznou, aromatickou chutí. Bylinky příjemně osvěžují toto jídlo a mrkev dodává nádech sladkosti. Celkově je jídlo velmi výživné a uspokojí i velký hlad. Pamatujte, že byste neměli přehánět s solí, protože maso z vývaru je již dost slané.
Ingredience
- 500 g vařeného kuřecího masa
- 1 mrkev
- ¼ svazku petržele
- 50 g mandlových vloček
- 2 lžíce nasekaného kopru
Zálivka
- 100 g majonézy
- 2 lžíce kuřecího vývaru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžičky olivového oleje
- ¼ lžičky černého pepře
Postup přípravy
1 Odstraňte z kuřecího masa kosti. Roztrhněte ho vidličkami, nasekejte nebo rozmixujte v kuchyňském robotu.
2 Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle.
3 Bylinky nasekejte a mandlové lupínky rozlámejte na menší kousky.
4 Připravte zálivku smícháním všech ingrediencí. Hotovou zálivkou zalijte ingredience salátu. Vše dobře promíchejte.
5 Salát s kuřecím masem z vývaru vložte do lednice minimálně na 1-2 hodiny. Podávejte vychlazený.
6 Zbytky uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě. Spotřebujte do 2 dnů.