Snídaně a večeře bývají často jednotvárné a výběr pomazánek na sendviče se může zdát omezený. Místo toho, abyste kupovali hotové pasty z obchodu plné konzervantů, vyzkoušejte domácí recepty, které jsou zdravé, levné a mimořádně chutné.
Rychlá, levná a zdravá pasta na sendviče. Obchodní pasty mohou jít do důchodu.
Tato pomazánka na sendviče se vyznačuje sytou chutí a vysokým obsahem bílkovin. Není to jen pomazánka, kterou si namažete na chleba. Obsahuje mnoho cenných živin a skvěle zapadá do zdravé stravy.
Dnes pro vás máme recept na klasickou pomazánku na sendviče ze uzené makrely a tvarohu. Obsahuje nejen bílkoviny, které podporují růst svalů a dodávají pocit sytosti, ale také nezbytné živiny, jako je vápník a omega-3. Makrela podporuje činnost mozku a srdce a tvaroh posiluje kosti. Je to zdravá domácí alternativa k zpracovaným výrobkům, která navíc nezatíží vaši peněženku.
Recept na pomazánku na sendviče ze uzené makrely a tvarohu
Hlavní ingredience
- 1 uzená makrela (střední velikost),
- 200 g polotučného bílého sýra,
- 2 lžíce přírodního jogurtu nebo husté smetany,
- 1 malá cibule nebo zelená cibule,
- sůl a pepř podle chuti,
- podle přání: trochu citronové šťávy, kopr nebo petržel.
Nejprve je třeba makrelu důkladně očistit, odstranit kosti a kůži a poté její maso nasekat. Tvaroh, rozmačkaný vidličkou, se stává vynikajícím základem pro smíchání s rybou, jemně nakrájenou cibulí a jogurtem. Stačí dochutit solí a pepřem a na závěr můžete přidat kapku citronu nebo čerstvé bylinky, jako je kopr nebo petržel, které obohatí chuť hotové pasty.
Domácí pasta se skvěle hodí nejen jako doplněk k sendvičům z celozrnného chleba nebo křupavým rohlíkům. Lze ji také použít jako náplň do vařených vajec, tortill nebo jako doplněk k čerstvé zelenině. Díky přípravě v domácích podmínkách jsou použité ingredience plně pod kontrolou, což umožňuje vyhnout se zbytečným konzervačním látkám.