Přeskočit na obsah

Nejjednodušší malinové muffiny můžete připravit lžící za 5 minut. Bez šlehání a míchání, ale vzdušné jako piškot.

Nemusíte být mistrem pečení, abyste připravili nadýchané, sladké muffiny s malinami. Pro tento recept nepotřebujete mixér, váleček ani žádné speciální dovednosti. Vše se dá připravit lžící za 5 minut. A výsledek? Lehké jako piškot, s vůní vanilky a šťavnatými malinami.

Nejjednodušší malinové muffiny můžete připravit lžící za 5 minut. Bez šlehání a míchání, ale vzdušné jako piškot.

Tyto muffiny jsou mým řešením pro nouzové situace, kdy hosté slibují, že přijdou za hodinu, nebo děti žádají něco sladkého po škole. Jsou také skvělým nápadem na dezert po práci nebo na piknik. Cupcakes se dobře přepravují, nerozpadají se a lze je balit jednotlivě. Hodí se také na narozeniny jako něco jednoduchého, co lze připravit předem. A pokud máte hosty, stačí je podávat s lžičkou šlehačky nebo kopečkem zmrzliny a hned udělají dojem. Ingredience jsou jednoduché a levné a těsto stačí jen smíchat. Není třeba šlehat, míchat ani hnětet. Stačí prosít suché ingredience, přidat tekuté a pak vše opatrně promíchat. Maliny dodávají svěžest a mírně kyselou chuť, která skvěle kontrastuje se sladkostí těsta.

Jak připravit nejjednodušší muffiny s malinami?

Nemusíte vytahovat mixér ani uklízet celou kuchyň. Stačí dvě misky, lžíce a formičky na muffiny. Jedná se o typický recept typu „smíchejte a upečte“ a klíčem k úspěchu je nepřehánět to s mícháním. Čím méně mícháte, tím nadýchanější muffiny budou. Použijte čerstvé maliny, které během pečení uvolní šťávu a vytvoří mírně vlhký střed (můžete také použít mražené maliny, ale nerozmrazujte je předem, jinak uvolní příliš mnoho šťávy a těsto zředí). Místo malin můžete použít borůvky, nakrájené jahody, konzervované broskve nebo rybíz. Pokud máte ve spíži džem, dejte před pečením lžičku na každý muffin, tak vytvoříte muffiny s překvapením.

Recept na nejjednodušší muffiny s malinami.

Ingredience:

  • 1,5 šálku mouky na dorty
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 3/4 šálku mléka
  • 1/3 šálku rostlinného oleje
  • 1 šálek čerstvých malin

Nejjednodušší malinové muffiny můžete připravit lžící za 5 minut. Bez šlehání a míchání, ale vzdušné jako piškot.

Způsob přípravy:

  1. Prosijte mouku spolu s práškem do pečiva do velké mísy. Přidejte cukr a promíchejte lžící.
  2. V jiné míse rozšlehejte vejce s mlékem a olejem.
  3. Nalijte tekuté ingredience do suchých a rychle promíchejte, jen dokud se nespojí. Nemíchejte příliš dlouho, hmota může být mírně hrudkovitá. Na konci přidejte maliny a opatrně je promíchejte s těstem, snažte se je nerozdrtit. Připravte formu na muffiny, vyložte ji papírovými košíčky. Každý košíček naplňte těstem do 3/4 výšky.

  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů (spodní topení) asi 23-25 minut. Zkontrolujte špejlí, pokud je suchá, muffiny jsou hotové.
  5. Po vychladnutí je můžete posypat moučkovým cukrem.