Přeskočit na obsah

Číslo 1 mezi zeleninou, která předchází rakovině? Jeho vliv na zdraví je překvapující!

Pak choi – v kuchyni málo známá asijská kapusta – může být účinným přírodním prostředkem v boji proti rakovině. Je bohatá na antioxidanty, prospívá nejen zdraví, ale i imunitě a přispívá k detoxikaci organismu. Tuto zeleninu opravdu stojí za to zařadit do každodenního jídelníčku.

Jedinečné výhody
Klíčem k jeho prospěšným vlastnostem je přítomnost sulforafanu – sloučeniny s silným protinádorovým účinkem. Studie ukazují, že sulforafan může chránit před rakovinou prsu a tlustého střeva a také přispívat k vylučování toxinů z organismu.Kromě toho je pak choi skutečnou vitamínovou bombou a zdrojem cenných minerálů: obsahuje vitamíny A, C, E a K, stejně jako prvky jako draslík, vápník, železo a hořčík.

Číslo 1 mezi zeleninou, která předchází rakovině? Jeho vliv na zdraví je překvapující!

Jak zařadit pak choi do jídelníčku?
Ačkoli pro mnohé zní pak choi exoticky, je to velmi univerzální zelenina. Lze ji připravovat různými způsoby: smažit, blanšírovat, zapékat, dusit nebo přidávat do polévek, a každé z těchto jídel odhalí její chuťové a prospěšné vlastnosti.

Důležité je pouze to, aby se nepřipravoval příliš dlouho – díky tomu si zachová co nejvíce cenných složek. Je to ideální způsob, jak zpestřit každodenní vaření – a získat lehkou, nízkokalorickou porci zdraví. Jaké další zeleniny rakovina „nemá ráda“? Odpověď najdete níže.Rakovina „nemá ráda“ tyto druhy zeleniny
Ačkoli pak choi se vyznačuje sulforafanem, je třeba si uvědomit, že mnoho jiných druhů zeleniny má také silné protinádorové vlastnosti.

Číslo 1 mezi zeleninou, která předchází rakovině? Jeho vliv na zdraví je překvapující!
Křížaté zeleniny, jako je brokolice, kapusta a kel, obsahují sloučeniny, které potlačují růst rakovinných buněk.
Zeleniny bohaté na beta-karoten, jako je mrkev, dýně nebo sladké brambory, pomáhají chránit DNA a posilovat imunitní systém.

Zelená listová zelenina, jako je špenát a kapusta, je bohatá na vitamíny, antioxidanty a vlákninu, které zlepšují zdraví střev a pomáhají tělu bojovat s nemocemi, včetně rakoviny.