Přeskočit na obsah

Těstovinový salát „Caesar“ s kuřecím masem

„Oblíbený těstovinový salát v nové podobě – s těstovinami, kuřecím masem a aromatickou omáčkou Caesar“.

Potřebné suroviny

  • těstoviny fusilli – 300 g
  • kuřecí filé – 300 g
  • salát ledový – 1 malý hlávkový
  • cherry rajčata – 150 g
  • krutony – 1 sklenice
  • parmazán – 60 g
  • olivový olej – 2 lžíce
  • sůl a černý pepř – podle chuti
  • Na zálivku „Caesar“
  • Majonéza – 3 lžíce
  • Kyselé mléko – 2 lžíce
  • Citronová šťáva – 2 lžíce
  • Dijonská hořčice – 1 lžička
  • Česnek – 1 malý stroužek
  • Ančovičky (podle chuti) – 1–2 filetyTěstovinový salát „Caesar“ s kuřecím masem

Způsob přípravy

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus a sceďte.

Kuře nakrájejte na filety, dochuťte solí, černým pepřem a trochou olivového oleje a poté upečte na grilu nebo v troubě do zlatova.

Připravte dresink „Caesar“ smícháním majonézy, jogurtu, citronové šťávy, hořčice, česneku a ančoviček (pokud je používáte).

Ve velké míse smíchejte těstoviny, nakrájený zelený salát, cherry rajčata, kuře a krutony. Polijte dresinkem a jemně promíchejte.

Podávejte těstovinový salát „Caesar“ posypaný hoblinkami parmazánu a špetkou čerstvě mletého černého pepře.