„Oblíbený těstovinový salát v nové podobě – s těstovinami, kuřecím masem a aromatickou omáčkou Caesar“.
Potřebné suroviny
- těstoviny fusilli – 300 g
- kuřecí filé – 300 g
- salát ledový – 1 malý hlávkový
- cherry rajčata – 150 g
- krutony – 1 sklenice
- parmazán – 60 g
- olivový olej – 2 lžíce
- sůl a černý pepř – podle chuti
- Na zálivku „Caesar“
- Majonéza – 3 lžíce
- Kyselé mléko – 2 lžíce
- Citronová šťáva – 2 lžíce
- Dijonská hořčice – 1 lžička
- Česnek – 1 malý stroužek
- Ančovičky (podle chuti) – 1–2 filety
Způsob přípravy
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus a sceďte.
Kuře nakrájejte na filety, dochuťte solí, černým pepřem a trochou olivového oleje a poté upečte na grilu nebo v troubě do zlatova.
Připravte dresink „Caesar“ smícháním majonézy, jogurtu, citronové šťávy, hořčice, česneku a ančoviček (pokud je používáte).
Ve velké míse smíchejte těstoviny, nakrájený zelený salát, cherry rajčata, kuře a krutony. Polijte dresinkem a jemně promíchejte.
Podávejte těstovinový salát „Caesar“ posypaný hoblinkami parmazánu a špetkou čerstvě mletého černého pepře.