Přeskočit na obsah

Recept na italský jogurtový dort s citronem

Jedná se o klasický italský recept, který se připravuje ručně a při kterém se tradičně používá kelímek od jogurtu k odměřování ingrediencí.

Jedná se o klasický italský recept, který se připravuje ručně a při kterém se tradičně používá kelímek od jogurtu k odměřování ingrediencí. Je známý jako ciambellone a lze jej snadno najít v různých regionech. Je velmi jednoduchý na přípravu a výsledek je fantastický, nejlepší nápad pro ty, kteří s pečením teprve začínají, a pro kulinářský plán s dětmi.

INGREDIENCE

(Pro 8-10 osob)

1 šálek pšeničné mouky

1/2 šálku mandlové mouky

2 čajové lžičky prášku do pečiva

3/4 čajové lžičky soli

1/2 šálku cukru

1/2 šálku olivového oleje

2 rozšlehaná vejce

3/4 šálku přírodního řeckého jogurtu bez cukru

1 lžíce citronové kůry

1 lžička vanilkové esence

Na polevu:

1 šálek moučkového cukru

2-3 lžíce citronové šťávy

Recept na italský jogurtový dort s citronem

PŘÍPRAVA

Předehřejte troubu na 350º F (180º C). V misce smíchejte cukr s citronovou kůrou a promíchejte prsty, aby se uvolnily aromatické oleje. Přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte. V samostatné misce smíchejte olej, vejce, jogurt a vanilkovou esenci. Poté přidejte směs suchých a tekutých ingrediencí, aniž byste příliš míchali. Nalijte do předem vymazané dortové formy a pečte 40-50 minut, dokud nůž nebude čistý. Nechte vychladnout. Pro polevu smíchejte cukr s citronovou šťávou, dokud nezískáte zcela hladkou texturu, a polejte dort.