Přeskočit na obsah

Recept: Moderní interpretace cikánské banice

Bez chleba

Se sýrem nebo tvarohem.

Oblíbená snídaně ve studentských kolejích – takzvaná cikánská banica. Připravuje se pouze z krajíce chleba, másla, červeného pepře a soli.

Zde je modernější varianta tohoto receptu.

Potřebné suroviny:

1 balení hotových listů těsta na banici

200 g sýra (může být i tvaroh)

3 vejce

200 ml kyselého mléka

půl lžičky sody

3–4 lžíce rostlinného oleje nebo rozpuštěného másla

červená paprika

Recept: Moderní interpretace cikánské banice

Způsob přípravy:

Sýr rozmačkejte, přidejte vejce a mléko s jedlou sodou, červený pepř a dobře promíchejte.

Plech potřete malým množstvím rostlinného oleje nebo vyložte dno pečícím papírem.

Těsto rozložte a mezi každou vrstvu dejte náplň a trochu tuku.

Na závěr přikryjte vrstvou těsta a potřete tukem.

Pečte při 180 °C asi 35–40 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.