Přeskočit na obsah

Pečené plněné rajčata

Pečené plněné rajčata jsou velká rajčata, vydlabaná a naplněná mletým masem a petrželkou. A nakonec pečená v troubě. Můžete je variovat donekonečna, ale klasický recept je opravdu jednoduchý a rychlý na přípravu! Tak zapněte troubu! Jdeme na to!

Ingredience

  • Maso na mleté maso 200 g
  • Rajčata4
  • Petržel1 svazek
  • Cibule1
  • Česnek1 stroužek
  • Strouhanka2 lžíce
  • Mléko3 lžíce
  • Olivový olej1 lžíce
  • Sůl, pepř

Příprava

Pečené plněné rajčata

Krok

Předehřejte troubu na 150 °C v režimu konvekce.

Krok

Začněte tím, že rozkrojíte velké rajčata a odříznete horní část asi 1 cm od stopky. Vydlabejte je pomocí čajové lžičky. Dužinu odložte do velké mísy.

Krok 3

Připravte náplň: oloupejte stroužek česneku a nakrájejte ho na jemno. Nakrájejte cibuli na jemno a osmažte ji na pánvi s česnekem a olivovým olejem, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Vložte dužinu rajčat, cibuli a lístky petržele do mísy mixéru. Osolte a opepřete. Poté rozmixujte do hladka. Smíchejte výslednou směs s mletým masem, až vznikne homogenní náplň.

Krok 4

Pomocí čajové lžičky naplňte rajčata náplní. Náplň by měla mírně přesahovat okraje. Zakryjte mleté maso „víčky“, aby rajčata získala původní tvar.

Krok 5

Pečte v troubě na střední polici po dobu 30–40 minut, v závislosti na velikosti rajčat. Podávejte pečené plněné rajčata s malým množstvím rýže nebo vařenými bramborami.