Pečené plněné rajčata jsou velká rajčata, vydlabaná a naplněná mletým masem a petrželkou. A nakonec pečená v troubě. Můžete je variovat donekonečna, ale klasický recept je opravdu jednoduchý a rychlý na přípravu! Tak zapněte troubu! Jdeme na to!
Ingredience
- Maso na mleté maso 200 g
- Rajčata4
- Petržel1 svazek
- Cibule1
- Česnek1 stroužek
- Strouhanka2 lžíce
- Mléko3 lžíce
- Olivový olej1 lžíce
- Sůl, pepř
Příprava
Krok
Předehřejte troubu na 150 °C v režimu konvekce.
Krok
Začněte tím, že rozkrojíte velké rajčata a odříznete horní část asi 1 cm od stopky. Vydlabejte je pomocí čajové lžičky. Dužinu odložte do velké mísy.
Krok 3
Připravte náplň: oloupejte stroužek česneku a nakrájejte ho na jemno. Nakrájejte cibuli na jemno a osmažte ji na pánvi s česnekem a olivovým olejem, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Vložte dužinu rajčat, cibuli a lístky petržele do mísy mixéru. Osolte a opepřete. Poté rozmixujte do hladka. Smíchejte výslednou směs s mletým masem, až vznikne homogenní náplň.
Krok 4
Pomocí čajové lžičky naplňte rajčata náplní. Náplň by měla mírně přesahovat okraje. Zakryjte mleté maso „víčky“, aby rajčata získala původní tvar.
Krok 5
Pečte v troubě na střední polici po dobu 30–40 minut, v závislosti na velikosti rajčat. Podávejte pečené plněné rajčata s malým množstvím rýže nebo vařenými bramborami.