Recept na dvě porce
Ingredience: pálivá paprika
- 2 pálivé papriky
- 200 g kuskusu
- 300 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce jemně nakrájené červené papriky
- 2 lžíce jemně nakrájené žluté papriky
- 2 lžíce jemně nakrájené šalotky
- 2 lžíce jemně nakrájené cukety
- 2 lžíce jemně nakrájených rajčat
- 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
- Sůl a černý pepř z mlýnku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 150 g sýra feta
Příprava
Kuskus je dobrým zdrojem rostlinných bílkovin a sacharidů.
Jemně nakrájejte stroužek česneku, rozmačkejte ho s trochou soli a osmažte s nakrájenou cibulkou šalotkou a trochou olivového oleje do sklovata. Přidejte zbývající nakrájenou zeleninu. Zalijte 250 ml vývaru a přidejte kuskus. Přiveďte k varu, sundejte z ohně a vařte na mírném ohni 20 minut. Dochutíme citronovou kůrou, solí, pepřem, zbývajícím olivovým olejem a ras el hanout.
Odstraňte jádřinec z papriky a naplňte ji kuskusem a fetou.
Rozkrojte pálivé papriky na polovinu, odstraňte jádřinec a naplňte je kuskusem. Posypte feta sýrem a vše přeneste do zapékací misky. Nyní přidejte zbývající vývar. Tím se zachová šťavnatost pálivých paprik. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20 minut, dokud papriky nezačnou být mírně křupavé a feta sýr nezhnědne.
Ingredience na citronový jogurt
- 200 g jogurtu
- Šťáva a kůra z poloviny citronu
- Sůl
- 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty podle chuti
Příprava
Smíchejte jogurt s citronovou šťávou a kůrou. Osolte a podle chuti přidejte čerstvou mátu.