Přeskočit na obsah

Pálivá paprika plněná kuskusem, fetou a citronovým jogurtem

Recept na dvě porce

Ingredience: pálivá paprika

  • 2 pálivé papriky
  • 200 g kuskusu
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce jemně nakrájené červené papriky
  • 2 lžíce jemně nakrájené žluté papriky
  • 2 lžíce jemně nakrájené šalotky
  • 2 lžíce jemně nakrájené cukety
  • 2 lžíce jemně nakrájených rajčat
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
  • Sůl a černý pepř z mlýnku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g sýra feta

Příprava

Pálivá paprika plněná kuskusem, fetou a citronovým jogurtem

Kuskus je dobrým zdrojem rostlinných bílkovin a sacharidů.

Jemně nakrájejte stroužek česneku, rozmačkejte ho s trochou soli a osmažte s nakrájenou cibulkou šalotkou a trochou olivového oleje do sklovata. Přidejte zbývající nakrájenou zeleninu. Zalijte 250 ml vývaru a přidejte kuskus. Přiveďte k varu, sundejte z ohně a vařte na mírném ohni 20 minut. Dochutíme citronovou kůrou, solí, pepřem, zbývajícím olivovým olejem a ras el hanout.

Odstraňte jádřinec z papriky a naplňte ji kuskusem a fetou.

Rozkrojte pálivé papriky na polovinu, odstraňte jádřinec a naplňte je kuskusem. Posypte feta sýrem a vše přeneste do zapékací misky. Nyní přidejte zbývající vývar. Tím se zachová šťavnatost pálivých paprik. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20 minut, dokud papriky nezačnou být mírně křupavé a feta sýr nezhnědne.

Ingredience na citronový jogurt

  • 200 g jogurtu
  • Šťáva a kůra z poloviny citronu
  • Sůl
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty podle chuti

Příprava

Smíchejte jogurt s citronovou šťávou a kůrou. Osolte a podle chuti přidejte čerstvou mátu.

 

Štítky: