Přeskočit na obsah

Nejjednodušší recept na těsto pro domácí bezlepkové koláče

Bezlepkové empanadas si můžete připravit doma podle jednoduchého receptu z několika ingrediencí.

Koláče jsou klasickým pokrmem, ale mnoho lidí s celiakií nebo nesnášenlivostí lepku si nemohlo vychutnat jejich tradiční variantu. Naštěstí existuje jednoduchý recept na přípravu bezlepkového těsta, které je pružné, chutné a připravené k naplnění tím, co máte rádi. Zjistěte více.

Nejjednodušší recept na domácí bezlepkové těsto

Nejjednodušší recept na těsto pro domácí bezlepkové koláče

Tajemství spočívá ve výběru vhodné mouky a získání měkké textury, která se při ohýbání neláme. Toto těsto lze použít jak pro pečené, tak pro smažené koláče, aniž by ztratilo chuť a praktičnost.

K přípravě těsta budete potřebovat:

  • 200 g bezlepkové směsi (k dostání v každém obchodě se zdravou výživou).
  • 1 vejce.
  • 2 lžíce oleje.
  • ½ sklenice teplé vody.
  • 1 špetku soli.Nejjednodušší recept na těsto pro domácí bezlepkové koláče

Příprava je velmi jednoduchá: v misce smíchejte směs se solí, přidejte vejce a olej, postupně přidávejte vodu, až vznikne hladké těsto. Poté nechte těsto 15 minut odpočinout, rozválejte válečkem a nakrájejte na plátky.