Bezlepkové empanadas si můžete připravit doma podle jednoduchého receptu z několika ingrediencí.
Koláče jsou klasickým pokrmem, ale mnoho lidí s celiakií nebo nesnášenlivostí lepku si nemohlo vychutnat jejich tradiční variantu. Naštěstí existuje jednoduchý recept na přípravu bezlepkového těsta, které je pružné, chutné a připravené k naplnění tím, co máte rádi. Zjistěte více.
Nejjednodušší recept na domácí bezlepkové těsto
Tajemství spočívá ve výběru vhodné mouky a získání měkké textury, která se při ohýbání neláme. Toto těsto lze použít jak pro pečené, tak pro smažené koláče, aniž by ztratilo chuť a praktičnost.
K přípravě těsta budete potřebovat:
- 200 g bezlepkové směsi (k dostání v každém obchodě se zdravou výživou).
- 1 vejce.
- 2 lžíce oleje.
- ½ sklenice teplé vody.
- 1 špetku soli.
Příprava je velmi jednoduchá: v misce smíchejte směs se solí, přidejte vejce a olej, postupně přidávejte vodu, až vznikne hladké těsto. Poté nechte těsto 15 minut odpočinout, rozválejte válečkem a nakrájejte na plátky.