Přeskočit na obsah

Křupavá předkrm se špenátovou náplní. Připravte si ji k večeři nebo na večírek

Pokud v obchodě narazíte na filo těsto, určitě ho vložte do košíku. Hodí se, když budete chtít připravit mimořádně chutný, rychlý a jednoduchý předkrm. V tomto článku vám řekneme, jak připravit filo těsto se špenátem. Toto jídlo můžete připravit k večernímu sledování filmu nebo jako předkrm na večírek.

Filo těsto s jasnou špenátovou náplní.

Křupavá předkrm se špenátovou náplní. Připravte si ji k večeři nebo na večírek

Obsah:

  • Recept na filo těsto se špenátem
  • Jak připravit filo těsto se špenátem?

Filo těsto se špenátem je zlatavá a křupavá předkrm. Uvnitř rolád se skrývá náplň ze špenátu s přídavkem smetanového sýra ricotta a slané fety. Nezapomeňte přidat cibuli, česnek a oregano, aby bylo jídlo ještě chutnější. Takové jídlo je ideální jako předkrm na večírku, večeři s přáteli nebo elegantní rodinné setkání.

Recept na filo těsto se špenátem

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:

  • 1 balení filo těsta,
  • rozpuštěné máslo na potření vrstev (asi 100 g),
  • 1 vejce.

Ingredience na náplň:

  • 250 g čerstvého špenátu,
  • 1 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 150 g sýra ricotta,
  • 100 g sýra feta,
  • špetka muškátového oříšku,
  • špetka oregana,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • olivový olej na osmažení cibule.

Jak připravit filo těsto se špenátem?

Křupavá předkrm se špenátovou náplní. Připravte si ji k večeři nebo na večírek

Špenát umyjte a osušte. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek prolisujeme. Špenát osmažíme na suché pánvi, dokud nezmenší svůj objem. Necháme vychladnout a poté nakrájíme na jemno. Do stejné pánve přidáme trochu olivového oleje, osmažíme cibuli a česnek do sklovata.

V misce smícháme špenát, cibuli, ricottu a rozdrobenou fetu. Přidejte muškátový oříšek, oregano, sůl a pepř, důkladně promíchejte.

Rozválejte listy filo těsta, přikryjte vlhkou utěrkou, aby nevyschly. Každý list tenké potřete rozpuštěným máslem.

Podél dlouhé strany obdélníku rozložte náplň, ale pouze na polovinu těsta. Složte a pečlivě slepte těsto. Ostrým nožem rozkrojte na obdélníky.

Potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C po dobu 18–20 minut, dokud nezlatnou.