Přeskočit na obsah

Je to jablečný koláč, jako od babičky, jen lehčí. Připravíte ho ze 3 ingrediencí bez cukru a mouky.

Nadýchaný, vláčný a hotový za okamžik. Tento jablečný koláč překvapí svou jednoduchostí. Tři ingredience stačí, aby si ho zamilovala celá rodina.

Klasický recept na jablečný koláč obvykle obsahuje poměrně dlouhý seznam ingrediencí – od mouky a másla po koření. Ukazuje se však, že tento koláč lze připravit i v minimalistické verzi. Bez hnětení těsta a smažení jablek. Dokonce i bez použití mouky a cukru. Ve skutečnosti stačí pouze tři ingredience, abyste vytvořili dezert, který potěší svou chutí a vrátí vás do dětství. Jsem si jistá, že žádná babička by se nezdráhala ho připravit.

Je to jablečný koláč, jako od babičky, jen lehčí. Připravíte ho ze 3 ingrediencí bez cukru a mouky.

Jak připravit jablečný koláč ze 3 ingrediencí?

Tento úkol nevyžaduje použití high-tech zařízení ani žádné složité postupy. Stačí smíchat všechny tři ingredience, nalít výslednou hmotu do formy (například kokil) a dát na 30 minut do trouby. Jak vidíte, práce s tímto těstem je téměř nulová. A výsledek ohromí i ty nejnáročnější gurmány a milovníky sladkostí.

Recept:Jablečný koláč ze 3 ingrediencí

Sytý, lehký, chutný a snadný na přípravu.

Ingredience

  • 1 jablko
  • 1 vejce
  • 2 lžíce řeckého jogurtu

Způsob přípravy

  1. Příprava ingrediencí. Jablko umyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Příprava těsta na jablečný koláč. Vložte jablko do mixéru. Přidejte jogurt a vejce. Smíchejte všechny ingredience do hladké hmoty.
  3. Pečení jablečného koláčePředehřejte troubu na 180 stupňů. Nalijte těsto do formy a pečte 30 minut.

Tip: K přípravě tohoto koláče můžete také použít domácí jablečné džemy.

Je to jablečný koláč, jako od babičky, jen lehčí. Připravíte ho ze 3 ingrediencí bez cukru a mouky.

 

S čím podávat jablečný koláč ze 3 ingrediencí?

K jablečnému koláči se hodí mnoho produktů, například zmrzlina nebo šlehačka. Hotový koláč můžete posypat moučkovým cukrem nebo skořicí a ozdobit kousky jablek. Skvěle se hodí také nasekané ořechy nebo mandle. Pokud chcete, můžete použít čokoládovou polevu nebo cukrovou polevu. Její příprava doma je velmi snadná. Stačí smíchat moučkový cukr s vodou nebo citronovou šťávou v poměru jeden šálek na jednu polévkovou lžíci. Obě ingredience rozšlehejte do hladké a homogenní konzistence. Nezapomeňte však na jednu velmi důležitou věc – takové přísady zvyšují kalorickou hodnotu dezertu, proto to s jejich množstvím nepřehánějte. Pokud držíte dietu a chcete zhubnout, raději si vyberte čerstvé ovoce než sladké polevy.