Nadýchaný, vláčný a hotový za okamžik. Tento jablečný koláč překvapí svou jednoduchostí. Tři ingredience stačí, aby si ho zamilovala celá rodina.
Klasický recept na jablečný koláč obvykle obsahuje poměrně dlouhý seznam ingrediencí – od mouky a másla po koření. Ukazuje se však, že tento koláč lze připravit i v minimalistické verzi. Bez hnětení těsta a smažení jablek. Dokonce i bez použití mouky a cukru. Ve skutečnosti stačí pouze tři ingredience, abyste vytvořili dezert, který potěší svou chutí a vrátí vás do dětství. Jsem si jistá, že žádná babička by se nezdráhala ho připravit.
Jak připravit jablečný koláč ze 3 ingrediencí?
Tento úkol nevyžaduje použití high-tech zařízení ani žádné složité postupy. Stačí smíchat všechny tři ingredience, nalít výslednou hmotu do formy (například kokil) a dát na 30 minut do trouby. Jak vidíte, práce s tímto těstem je téměř nulová. A výsledek ohromí i ty nejnáročnější gurmány a milovníky sladkostí.
Recept:Jablečný koláč ze 3 ingrediencí
Sytý, lehký, chutný a snadný na přípravu.
Ingredience
- 1 jablko
- 1 vejce
- 2 lžíce řeckého jogurtu
Způsob přípravy
- Příprava ingrediencí. Jablko umyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Příprava těsta na jablečný koláč. Vložte jablko do mixéru. Přidejte jogurt a vejce. Smíchejte všechny ingredience do hladké hmoty.
- Pečení jablečného koláčePředehřejte troubu na 180 stupňů. Nalijte těsto do formy a pečte 30 minut.
Tip: K přípravě tohoto koláče můžete také použít domácí jablečné džemy.
S čím podávat jablečný koláč ze 3 ingrediencí?
K jablečnému koláči se hodí mnoho produktů, například zmrzlina nebo šlehačka. Hotový koláč můžete posypat moučkovým cukrem nebo skořicí a ozdobit kousky jablek. Skvěle se hodí také nasekané ořechy nebo mandle. Pokud chcete, můžete použít čokoládovou polevu nebo cukrovou polevu. Její příprava doma je velmi snadná. Stačí smíchat moučkový cukr s vodou nebo citronovou šťávou v poměru jeden šálek na jednu polévkovou lžíci. Obě ingredience rozšlehejte do hladké a homogenní konzistence. Nezapomeňte však na jednu velmi důležitou věc – takové přísady zvyšují kalorickou hodnotu dezertu, proto to s jejich množstvím nepřehánějte. Pokud držíte dietu a chcete zhubnout, raději si vyberte čerstvé ovoce než sladké polevy.