Přeskočit na obsah

Jak připravit ovesný pudink s jablky: recept na vlhký a nadýchaný sladký chléb z 8 ingrediencí

Ovesné vločky a jablka – nejlepší kombinace pro přípravu zdravých pokrmů, jako je tento pudink nebo sladký chléb s rozinkami

Tento jablečný ovesný pudink se připravuje z několika ingrediencí a je velmi jednoduchý.

Sladký chléb, který všichni známe, je vánoční chléb, ale existují i jiné zdravé recepty, které lze připravit z přírodních ingrediencí a bez zvláštních obtíží. Tentokrát využijeme výživné vlastnosti ovesných vloček, jablek a rozinek k přípravě vlhkého pudinku.

Ovoce, jako jsou jablka a rozinky, jsou nezbytnými ingrediencemi pro recepty bez cukru, protože dodávají pokrmům sytou chuť. Oves nahrazuje běžnou mouku ve sladkém chlebu a je ideálním zdrojem vlákniny pro zdravou výživu.

Recept na pudink z ovsa a jablek je zdravá a výživná varianta svačiny.

Jak připravit ovesný pudink s jablky: recept na vlhký a nadýchaný sladký chléb z 8 ingrediencí

Recepty: ovesný pudink s jablky, nadýchaný sladký chléb

Ovesný pudink s jablky je chutný a zdravý sladký chléb, který se dá jíst s maté. Nabízíme vám vynikající recept

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 100 ml vody
  • 2 jablka
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 1 lžička medu
  • 60 g rozinek
  • 1 lžička prášku do pečiva

Poleva (podle chuti):

  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžíce medu
  • Mandle podle chuti

Pudink z ovesných vloček, jablek a rozinek je druh sladkého chleba, který se připravuje z malého množství ingrediencí.

Jak připravit ovesný pudink s jablky: recept na vlhký a nadýchaný sladký chléb z 8 ingrediencí

Jak připravit sladký chléb z ovesných vloček a jablek: recept na vlhký pudink

Nejprve do misky přidejte vejce a ovesné vločky. Dobře promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a nechte 15 minut odstát.

Poté oloupejte a nakrájejte 2 jablka. Vařte je v hrnci s vodou a šťávou z poloviny citronu. Musí změknout.

Rozmixujte jablka a když ovesné vločky nabobtnají, přidejte pyré do směsi. Dobře promíchejte.

Poté rozinky opláchněte vodou, osušte kuchyňskou utěrkou a přidejte do směsi. Přidejte kypřicí prášek a dobře promíchejte.

Směs přeneste do formy na pečení vyložené pergamenem a pečte pudink 50 minut při 180 °C.

Samostatně smíchejte 3 lžíce řeckého jogurtu a jednu lžíci medu. Mandle nakrájejte na jemno a když bude sladký chléb hotový, posypte ho touto směsí.