Přeskočit na obsah

Dvě ingredience, dvě minuty a mixér. Tak připravuji chutnou a zdravou pomazánku na sendviče.

Hledáte nápad na chutnou přílohu k chlebu? Pasta je vždy dobrým řešením. A tato expresní pasta ze dvou ingrediencí je nejen chutná, ale i zdravá. Podívejte se, jak ji připravit.

Sendviče jsou rychlým řešením pro první a druhé snídaně, ale i pro večeři. Ačkoli obecně nemám ráda sendviče, mám ráda sendviče s domácí pastou. Je to proto, že mohou mít pokaždé jinou chuť, i když základní ingredience zůstávají stejné. Dnes vám nabízím jednu z nejchutnějších a nejrychlejších past. Je velmi zdravá, protože obsahuje rybu.

Z jaké ryby lze připravit pastu?

Dvě ingredience, dvě minuty a mixér. Tak připravuji chutnou a zdravou pomazánku na sendviče.

Pro pasty na chléb se nejlépe hodí uzená a konzervovaná ryba. Mají jemnou strukturu, takže se snadno rozmačkají a smíchají s ostatními ingrediencemi. Pokud jde o konzervovanou rybu, obzvláště se hodí tuňák. Lze také použít šproty nebo jiné malé ryby, ale ty mají poměrně intenzivní chuť. Stejně chutné, ale s výraznější chutí jsou uzené ryby, například makrela, pstruh nebo losos. Proto nejčastěji volím studené uzené lososy, které mají jemnou strukturu a chuť.

Jak připravit rychlou aromatickou pastu ze dvou ingrediencí?

K přípravě mé rychlé aromatické pasty používám dvě ingredience. Jedná se o studený uzený losos a krémový tvaroh. Tyto ingredience není třeba čistit, stačí je vložit do misky a rozmixovat. Výsledná pasta je hladká, chutná a vypadá lákavě. Je vynikajícím zdrojem plnohodnotných bílkovin a také cenných mastných kyselin.

Recept: Pasta z uzeného lososa

Aromatická pasta z uzeného lososa a smetanového tvarohu.

Ingredience

  • 100 g studené uzeného lososa
  • 150 g tvarohu na sendviče
  • šalotka
  • sůl, pepř

Způsob přípravy

Dvě ingredience, dvě minuty a mixér. Tak připravuji chutnou a zdravou pomazánku na sendviče.

Smíchání ingrediencí Vložte plátky uzeného lososa a tvaroh do misky. Smíchejte do homogenní hmoty pomocí ručního mixéru.

Dochucení pasty Smíchejte pastu s nakrájeným česnekem. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Tip: Do pasty můžete také přidat trochu nastrouhaného křenu pro zvýraznění chuti.

Jak podávat aromatickou pastu?

Voňavou rybí pastu podávejte nejlépe na celozrnném chlebu. Snídaně tak bude nejvýživnější, protože kromě bílkovin a zdravých tuků bude obsahovat také komplexní sacharidy, vlákninu a vitamíny skupiny B. Můžete si vybrat celozrnný chléb, pšeničný chléb nebo rohlíky z hrubě mleté mouky. Samozřejmě se hodí i opečené toasty nebo rohlíky.

Rybí pomazánku lze podávat také jako předkrm, například na krekrech, kukuřičných tortillách, listech římského salátu, čekanky nebo v paprikových lodičkách.