Revoluční vepřová kýta pečená s uzeným slaninou. Taková roláda je prostě vynikající, je mimořádně aromatická, voní česnekem a kořením
Přidáme dovnitř plátky uzené slaniny a roládu obalíme slaninou, díky čemuž má vynikající chuť, aroma a krásně vypadá
Takové vepřové maso lze jíst jak teplé, tak studené, já ho mám raději studené na sendviče jako chutnou domácí klobásu.
Ingredience
- INGREDIENCE
- -asi 1,5-1,8 kg vepřové kýty
- -asi 200 g tenkých plátků uzeného slaniny
- -sůl, pepř
- -sladká paprika
- -5 velkých stroužků česneku
- -majoránka
- DOPLŇKUJÍCÍ
- klobásový provázek nebo klobásová síťka
Potřebné kuchyňské náčiní
pestík, provázek nebo síťka na uzení, lis na česnek, rukáv na pečení
Postup přípravy
1 Nakrájejte šunku tak, aby vznikl velký dlouhý kus.
2 Rozbijte paličkou.
3 Posypte maso pepřem.
4 Osolte (nesolte příliš, protože slanina je slaná).
5 Posypte mletým sladkým pepřem.
6 Potřete nasekaným česnekem.
7 Na jeden konec položte 5-6 tenkých plátků slaniny.
8 Vše zabalte.
9 Obložte plátky slaniny.
10 Svažte klobáskovou šňůrou nebo vložte do klobáskové síťky.
11 Přeneseme do rukávu, zavážeme boky
12 Můžeme péct hned nebo dát do lednice na 12-24 hodin, aby maso lépe nasáklo kořením
13 Pečeme asi 1,5 hodiny při teplotě 170-180 stupňů bez termocirkulace, ohřev shora-zdola
14 Po uplynutí této doby rozřízněte rukáv a pečte ještě asi 30 minut, aby maso krásně zhnědlo.
15 Nechte vychladnout, odstraňte provázek, nakrájejte a podávejte na sendvičích, skladujte v lednici, nejlépe nakrájené vychlazené.