Dnes večer – bolognese bez omezení! Špagety bolognese pocházejí z Boloně a jsou jedním z nejznámějších pokrmů italské kuchyně. Omáčka na bázi mletého hovězího masa a rajčat je ideální volbou pro večeři! Objevte tento skvělý klasický recept v zjednodušené verzi (bez mrkve a celeru), která však nijak nezaostává v chuti.
Ingredience
- Špagety400 g
- Hovězí mleté maso150 g
- Rajčata, oloupaná800 g
- Cibule2
- Česnek2 stroužky
- Tymián2 větvičky
- Bobkový list1 list
- Olivový olej1 lžíce
- Cukr1 špetka
- Sůl1 špetka
- Pepř1 špetka
Příprava
1: Příprava cibule a česneku
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
2: Příprava cibule, česneku a masa
Na silném ohni zahřejte olivový olej v pánvi. Když je olej dobře zahřátý, vložte do pánve nakrájenou cibuli a česnek a smažte je 3 minuty, dobře míchejte, dokud cibule nezesklovatí. Poté přidejte mleté hovězí maso a pokračujte v smažení 3–4 minuty, za stálého míchání, dokud maso nezrůžoví.
3: Příprava rajčatové omáčky
Přidejte oloupaná rajčata, snítky tymiánu a bobkový list. Osolte a opepřete podle chuti, přidejte cukr a promíchejte. Snižte teplotu a duste asi 10 minut, pravidelně míchejte.
4: Příprava špaget
Mezitím přiveďte k varu velké množství osolené vody v hrnci na silném ohni. Jakmile voda začne vřít, vložte špagety do vroucí vody a vařte je podle pokynů na obalu nebo do stavu al dente. Když jsou špagety hotové, sceďte je přes cedník a udržujte je v teple.