Snadný a rychlý klasický recept, který potěší celou rodinu i vaše přátele? Máme pro vás ideální recept: croque monsieur z trouby podle receptu „babičky“. Chléb, šunka, sýr gruyère, trochu smetany a mléka, vejce… Jsme si jisti, že všechny tyto ingredience už máte ve spíži!
Ingredience
- Chléb 16 plátků
- Šunka 8 plátků
- Vejce 1
- Gruyère 200 g
- Mléko 3 lžíce
- Smetana 1 lžíce
- Sůl, pepř
Příprava
1: Předehřejte troubu a připravte plech
Předehřejte troubu na 200 °C (úroveň 6-7). Plech vyložte pergamenovým papírem.
2: Příprava náplně pro croque monsieur
V misce rozšlehejte vejce s mlékem a smetanou. Osolte a opepřete. Každou stranu plátků chleba lehce namočte do směsi.
3: Sestavení sendviče
Položte 8 plátků chleba na pergamenový papír. Posypte gruyérem, přidejte plátky šunky a znovu gruyér. Zakončete vrstvou namočeného chleba.
4: Příprava sendvičů
Znovu posypte gruyérem a pečte v troubě 15 minut.