Přeskočit na obsah

Croque monsieur z trouby mé babičky

Snadný a rychlý klasický recept, který potěší celou rodinu i vaše přátele? Máme pro vás ideální recept: croque monsieur z trouby podle receptu „babičky“. Chléb, šunka, sýr gruyère, trochu smetany a mléka, vejce… Jsme si jisti, že všechny tyto ingredience už máte ve spíži!

Ingredience

  • Chléb 16 plátků
  • Šunka 8 plátků
  • Vejce 1
  • Gruyère 200 g
  • Mléko 3 lžíce
  • Smetana 1 lžíce
  • Sůl, pepřCroque monsieur z trouby mé babičky

Příprava

1: Předehřejte troubu a připravte plech

Předehřejte troubu na 200 °C (úroveň 6-7). Plech vyložte pergamenovým papírem.

2: Příprava náplně pro croque monsieur

V misce rozšlehejte vejce s mlékem a smetanou. Osolte a opepřete. Každou stranu plátků chleba lehce namočte do směsi.

3: Sestavení sendviče

Položte 8 plátků chleba na pergamenový papír. Posypte gruyérem, přidejte plátky šunky a znovu gruyér. Zakončete vrstvou namočeného chleba.

4: Příprava sendvičů

Znovu posypte gruyérem a pečte v troubě 15 minut.

Štítky: