Přeskočit na obsah

Co jsou „vlákna“ banánu a k čemu slouží

Floema je součástí tohoto známého ovoce, které dodává tělu různé živiny a vitamíny.

Jak se nazývají vlákna banánu a jaké jsou jejich výhody

Při loupání banánu často můžete vidět četná „vlákna“, která se od tohoto známého ovoce odtrhávají. Při loupání banánu zůstávají lymfy připevněny ke slupce a mnoho lidí se rozhodne je odstranit, aniž by věděli o jejich obrovském přínosu.

Lýko je součástí cévního systému banánu, protože je zodpovědné za transport vitamínů a živin v ovoci. Jelikož jsou velmi jemná, tato „nitkovitá vlákna“ se snadno trhají, i když zůstávají mimořádně prospěšná pro zdraví.

Co jsou „vlákna“ banánu a k čemu slouží

„Nitkovité vlákna“ banánů se nazývají floémy

Kromě toho, že jsou důležité pro růst, vývoj a kvalitu plodu, jsou floémy nezbytné pro transport cukru, který dává banánům jejich charakteristickou sladkou chuť.

Dalšími výhodami, které je třeba vzít v úvahu, jsou zlepšení trávení a pocit sytosti. Kromě toho floemy obsahují malé množství draslíku, vitamínu C a dalších důležitých živin, které posilují organismus a vytvářejí přirozené bariéry pro boj s mikroby a nemocemi.

Výhody konzumace banánů

Co jsou „vlákna“ banánu a k čemu slouží

Kromě toho hrají floemy klíčovou roli při zrání plodů. Když banán změní barvu ze žluté na tmavou, „nitkovité vlákna“ mu dodávají zvláštní sladkost, díky níž je tento superpotravina nepostradatelnou ingrediencí pro jakékoli cukrářské výrobky.

Závěrem lze říci, že odborníci v oblasti zdraví a výživy dospěli k závěru, že floemy by se měly zachovat a konzumovat pokaždé, když si vyberete tento druh ovoce, který se prodává v zeleninových obchodech a prodejnách po celé zemi.

Štítky: