Přeskočit na obsah

Bramborové placky z horkovzdušné fritézy: křupavé a chutné

Pokud jste ještě nikdy nepřipravovali bramborové placky v horkovzdušné fritéze, určitě vyzkoušejte tento recept!

Bramborové placky jsou skutečnou klasikou německé kuchyně: křupavé, zlatohnědé, chutné, zkrátka prostě neodolatelné! Jediná nevýhoda: smaží se ve velkém množství oleje, a proto jsou poměrně mastné. Z tohoto důvodu jsou často těžké na žaludek. Jaké štěstí, že existují fritézy. Náš recept na bramborové placky z fritézy s horkým vzduchem vám umožní vychutnat si tento klasický pokrm bez tuku.

Jak udělat bramborové placky z fritézy s horkým vzduchem obzvláště křupavé

Milujeme naše fritézy s horkým vzduchem. Za krátkou dobu a pomocí horkého vzduchu namísto tuku promění každodenní ingredience v opravdové zázraky. Některá jídla jsou křupavá, jiná jemná a v horkovzdušné fritéze můžete dokonce vařit vejce. Dnes to ale neuděláme a vyzkoušíme něco nového: bramborové placky z horkovzdušné fritézy.

Bramborové placky z horkovzdušné fritézy: křupavé a chutné

Bramborové placky jsou klasickým pokrmem, který si mnozí nepochybně spojují se svými rodiči nebo prarodiči, ale také s vánočními trhy. Jejich ingredience jsou jednoduché, což je činí atraktivními i pro ty, kteří nemají rádi neobvyklé produkty. Chutnají skvěle jak se sýrem s bylinkami, tak s jablečným pyré. Ideální pokrm z brambor!

K přípravě bramborových lívanců v horkovzdušné fritéze budete kromě brambor potřebovat jen trochu škrobu, sůl a cibuli, pokud chcete. Brambory a cibuli nastrouhejte na hrubém struhadle, aby vznikly relativně dlouhé hobliny. Zamíchejte je s malým množstvím soli a poté dobře vymačkejte v čisté kuchyňské utěrce. Poté hobliny smíchejte se škrobem a vytvarujte z nich malé placky.

Nyní je můžete vložit do fritézy s horkým vzduchem. Po 15 minutách při teplotě 180 stupňů budou hotové a můžete si vychutnat křupavé placky. Mimochodem, druhý den je můžete ohřát a sníst. Fritéza s horkým vzduchem jim dodá novou křupavost.

Bramborové placky z horkovzdušné fritézy: křupavé a chutné

Bramborové placky z fritézy s horkým vzduchem

Ingredience

  • 1 kg brambor, převážně tvrdé odrůdy
  • 1 cibule
  • Sůl
  • 1 lžíce škrobu
  • Černý pepř
  • Trochu řepkového oleje

Příprava

  • Očistěte brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle na dlouhé hobliny. Očistěte a nastrouhejte cibuli.
  • Smíchejte brambory s přibližně 1 lžičkou soli a dobře promíchejte. Poté je vložte do kuchyňské utěrky a dobře vymačkejte šťávu.
  • Přidejte lžíci škrobu a trochu černého pepře a dobře promíchejte. Z hmoty vytvarujte malé placky a potřete je malým množstvím oleje.
  • Placky smažte při 180 °C asi 15 minut ve fritéze s horkým vzduchem, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.