Může být s masem, může být bez masa
Potřebné suroviny:
- 1 kg čerstvých brambor
- 300 g zelených fazolí
- 2 jablka
- Slanina, klobása, prosciutto nebo šunka
- 1 cibule
- 1 lžíce octa
- Olivový olej
Způsob přípravy
- Brambory nakrájejte na velké kostky a vložte do vroucí osolené vody na 25 minut.
- 7 minut před dokončením vaření brambor položte na hrnec cedník nebo síto, do kterého nasypte zelené fazolky, a hrnec přikryjte pokličkou. Tato doba stačí k uvaření fazolek.
- Maso a cibuli nakrájejte na jemno a osmažte na dobře rozpálené pánvi.
- Přidejte jemně nakrájená jablka a ocet.
- Brambory a fazole sceďte a přendejte do mísy. Přidejte k nim ingredience z pánve a salát promíchejte. Hojně pokapejte olivovým olejem.
- Podává se na plochých talířích a servíruje se ihned, dokud je maso a fazole ještě teplé.
Tip: Salát lze připravit i bez masa a dochutit omáčkou z majonézy, jogurtu, olivového oleje a česneku.