Barbecue sezóna se chýlí ke konci, proto stojí za to využít tento víkend. Nedokážu si představit grilované maso bez zeleniny – ráda připravuji svůj oblíbený salát s surimi tyčinkami. Kromě nich obsahuje doslova jen několik ingrediencí, ale hloubka chuti je překvapivá.
Obsah:
- Grilovaný salát – seznam ingrediencí
- Grilovaný salát – jak ho připravit?
Tento salát na grilování s přídavkem krabích tyčinek a kukuřice je ideálním zakončením léta. Jídlo je lehké, osvěžující, plné chutí – sladkosti, lehké pikantnosti a výraznosti. Skvěle se hodí k křupavému chlebu. Zelí příjemně obohacuje texturu tohoto salátu. Omáčka přidává zajímavou notu svěží citrusové chuti.
Jídlo se připravuje velmi rychle a snadno a celkově se bude líbit všem hostům i celé vaší rodině. Chutná skvěle studené, proto ho podávejte v horkých dnech. Dodává lehkost pečenému masu – vepřové krkovičce, klobáse nebo klobásce.
Salát k grilování – seznam ingrediencí
- 500 g surimi tyčinek,
- 100 g čínského zelí,
- 1 skleníkový okurka,
- 150 g konzervované kukuřice.
Zálivka:
- 1 lžíce hořčice,
- 1 stroužek česneku,
- ½ lžičky citronové kůry,
- šťáva z 1 citronu,
- 3 lžíce olivového oleje,
- ½ lžičky soli,
- ¼ lžičky černého pepře,
- ¼ lžičky cukru.
Salát na grilování – jak ho připravit?
Jihokorejskou kapustu nakrájejte na jemné proužky a rozdělte prsty. Přeneste ji na dno salátové mísy.
Nakrájejte surimi tyčinky na malé kousky, stejně jako okurku. Můžete je také jemně nastrouhat na hrubém struhadle.
Vylijte marinádu z kukuřice a smíchejte ji se surimi tyčinkami a okurkou. Směs rovnoměrně rozložte na zelí.
Připravte zálivku smícháním všech ingrediencí. Salát polijte zálivkou.
Salát na grilování vložte do lednice pod pokličku na asi hodinu, aby se chutě promíchaly. Jídlo podávejte studené.
Zbytky uchovávejte v uzavřené nádobě a spotřebujte do 3 dnů.