Přeskočit na obsah

Zlaté dýňové parfé

„Vrstvy vzdušného dýňového krému a křupavých sušenek – dezert, který vypadá jako lahodná pochoutka a snadno se připravuje doma“.

Potřebné suroviny

  • dýňové pyré – 300 g
  • smetanový sýr – 200 g (typu Philadelphia)
  • kysaná smetana – 200 g
  • cukr – 80 g (nebo hnědý cukr)
  • med – 2 lžíce (podle chuti)
  • vanilka – 1 lžička
  • skořice – 1 lžička
  • zázvor v prášku – 1/2 lžičky
  • sušenky – 150 g, rozdrcené
  • máslo – 40 g (rozpuštěné)Zlaté dýňové parfé

Způsob přípravy

Rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem, aby se sušenky rovnoměrně nasákly máslem. Odložte stranou.

Smíchejte smetanový sýr s cukrem do hladké konzistence. Přidejte dýňové pyré, med a koření. Dobře promíchejte.

Samostatně vyšlehejte smetanu a opatrně ji přidejte do dýňové směsi, aby vznikl nadýchaný krém.

Do šálků nebo misek dejte vrstvu sušenkové směsi, pak vrstvu dýňového krému. Opakujte, dokud nejsou šálky plné. Zakončete krémem a posypte drcenými sušenkami nebo ořechy.

Ozdobte dýňové parfé růžičkou ze smetany nebo snítkou máty. Parfé před podáváním nechte alespoň 1 hodinu vychladit v lednici.